Pautan Suara Sukan

Tuesday, April 5, 2011

T-Team Kota Janji, Kelantan Tiada Potensi Juara – Indra Putra


Selepas menyaksikan pasukannya mengotakan janji membenam cabaran pendahulu liga Kelantan, bekas kapten skuad The Red Warriors, Indra Putra Mahyuddin menambah kecewa dan amarah peminat pasukan Kelantan apabila dengan angkuhnya mengatakan bahwa Juara Piala Malaysia itu tidak mempunyai ramuan bergelar juara, dan hanya boleh bermimpi mendakap kejuaraan liga buat pertama kali.

Kelantan tewas buat kali kedua musim ini, yang mana kali kedua dalam tiga perlawanan terakhir liga, di mana Indra menjaringkan gol ketiga pasukannya, sekaligus membuktikan sentuhannya masih berbisa di sebalik kritikan bahawa prestasinya tidak lagi memberi impak kepada pasukan lawan.  

Menang 4-3 selepas mendahului 3-0 pada satu ketika dalam perlawanan yang cukup mendebarkan itu, T-Team hampir berputih mata berdepan kebangkitan lewat Kelantan, namun Indra berkata kemampuan pasukannya mencatat kemenangan ketiga musim ini, dan yang kedua berturut-turut membuktikan pelaburan pengurusan pasukan membawa masuk nama-nama besar sebelum musim bermula, mula membuahkan hasil.

Indra juga berkata ini membuktikan Kelantan bukanlah pasukan yang sukar ditewaskan atau layak digeruni, dan mereka ketika ini berdepan tekanan hebat ekoran terlepas status pendahulu, selain harapan besar peminat yang mahu Kelantan sentiasa mencatat keputusan cemerlang.

“Inilah antara sebab saya meninggalkan Kelantan, memang ini antara sebab utama. Tidak salah meletak harapan kepada pasukan, tetapi harapan itu haruslah berbentuk sokongan, dorongan. Ini tidak bila menang kami dipuji, bila kalah kami dikritik hebat, malah peminat sentiasa mahu kami menang, mereka harus tahu kalah menang adat pertandingan, bila nak selalu menang, ia akan memberi tekanan, player pun tak boleh perform..” jelas Indra.

Tambah bekas kapten skuad kebangsaan ini, Kelantan akan berdepan laluan lebih sukar selepas ini, apatah lagi mereka akan menentang pasukan yang berada di prestasi terbaik ketika ini, iaitu Perak, Selangor, Felda United termasuk ‘abang’ mereka, Terengganu. 

Selain Indra, 3 lagi gol T-Team dijaringkan Zairo Anuar Zailani, Norfarhan Mohd, dan Harris Safwan, manakala Kelantan membalas menerusi Daniel Fadly, S.Chanturu dan Shakir Shaari.

Untuk rekod juga, ini merupakan pertama kali Kelantan bolos lebih daripada 3 gol, selepas keputusan seri 3-3 menentang Pahang di Stadium Darul Makmur musim lalu sekaligus menimbulkan persoalan hebat terhadap keampuhan barisan pertahanan Kelantan, yang muncul pertahanan terbaik Liga Malaysia musim lalu, hanya bolos 14 gol. 

Kekalahan juga menyaksikan Kelantan jatuh ke tangga ketiga, di belakang Selangor dan Perak yang menewaskan lawan masing-masing Harimau Muda dan Perlis, 2-1.

Selepas ini, TRW akan menentang Felda Utd di gelanggang sendiri, manakala T-Team pula bertandang ke Stadium Shah Alam, menentang pendahulu baru, Selangor.

80 comments:

Anonymous said...

bbongok.. penyokong mana xmau kemenangan? patut la duk t.team selalu jer kalah.. kami byr tiket nak sokong pasukan.. nak kemenangan... main kat mana2 pun semua ada tekanan... kalau xboleh kritik.. bukak kedai jual aiskrim la wei xnak kena kritik...

Anonymous said...

sokong kenyataan indra,red warriors tak mampu jadi juara,menang piala malaysia pun harap player dari negeri lain je

Anonymous said...

mari kota bharu la kl brani...

Anonymous said...

tekanan jenis mcm mana? sampai ada ugutan bunuh ke abang indra? ha ha.. tiap2 team ada tekanan, dan tekanan boleh datang dari beberapa sudut. Sudut penyokong dan pengurusan? bukan ke pengurusan t-team pernah beri tekanan nak potong gaji sebab tak perform.. itu pengurusan yang ada kuasa.. kalau penyokong pulak ada kuasa ke nak potong gaji? mereka berhak nak bersuara.. kalau itu pun tk leh nak terima, baik main congkak.. tp main congkak tak leh la gaji rm25k ye...

Anonymous said...

sudahla klatan...demo menang tahun lepas pun dari sumbangan indra & the gang ni gak

Anonymous said...

tidak dinafikan.. tp boleh pulak dia handle tekanan tahun lepas yek... tahun ni dah hilang batu mempelam ke? atau tak tahan tekanan duit dan fulus yang banyak datangnya dari team mewah, team yang dapat duit melalui royalti... siyan rakyat ghanu... kene kelepek

abu said...

pah nok harap ko sapo untk menang piala? mesti arap ko player tok caro la negeri mano pom. ado ko di malaysia ni team pasukan nya hanya anak negeri? try mu tunjuk kat aku negeri mana? mu nak comment tapi bodoh. kalau bodoh baik takyah cakap. indra: biasa adat berlawan ada kalah ada menang, tapi hak mu ko nok tentukan kelantan ni layak ko dop jd juara? menang skali dah nak kutuk orang. kuar statment plak tu. mu takyah peduli la ngan team kelantan. mu ambik gaji ngan t,team bukan ngan kelantan. mu nak kutuk penyokong wat pa?.. kurang cerdik mu ni. pemain nak gaduh ka ngan penyokong? kenyataan mu ni buat penyokong marah. mu ingat2 sikit.

Anonymous said...

kritik2 tu biaso la..demo kato profesional,mst tahu ambk kiro mano molek mano dok,baso gong..
bkn semua penyokong xleh trima kekalahn..jnji main biar sgguh n main sdp,aloh mene suku kiro..ni main supo bdok skoloh pah aloh plok nyo maroh ore beli tket mahal2..biar cerdik etek gak

abu said...

bila mu menang, berani mu kutuk kelantan sdp2 dih.. kita penyokong kelantan baru jah nok lupa pasal mu main lopat katak arituh. mu kato mu lari sebab penyokong kelantan ni tekan mu. pendek kata mu nak oyat mu benci ko penyokong la dih? takpo, mai kita sama2 membenci antara satu sama lain. indra putra ada sorang jah, tapi rakyat kelate ado ramai. mari kito sama2 membenci!!! GOMO KELATE GOMO!!!

Anonymous said...

kata main liga profesional tp xboleh terima kritikan.. xprofesional langsung.. kalau indra ni byk sumbangan pada kelate sekalipun.. kami rakyat kelantan xsuruh dia main saja2... kami byr bg dia gaji... ALASAN SEMUA TU INDRA..!! CAKAP JELAH KO NI MATA DUITAN..!!!!!

Anonymous said...

sebab tu dia pindah kat team yang takda tekanan dari penyokong sebab hampir tiada penyokong, kalu ada pun sebab lawan ngan kelantan, tu pun sama ramai ngan penyokong kelantan... kalau nak takda tekanan lu pindah kat team felda la bro.. opsssss felda tak mampu lak nak bagi gaji ko rm25k tuh...

senang citer mcm ni la.. ko tk puas hati sebab tk dapat duit imbuhan kemenangan piala malaysia sebab duit tu KAFA bayar hutang ko dengan LHDN kan? cukai tk mau bayar.. siyal jek botak ni

anak klate... said...

bodo sungguh indra ni,nmpk sgt xmatured bl mngeluarkn kenyataan...tekanan tu sbb kalah xbermaruah,main cam taik penyokong timor leste pn naik angin,apatah lg ore klate y debe2...kt tgk d kota bharu nnt...indra ni klu main d colombia tobat dh keno bedil...jenis player xsedar diri,ore kutip dia dari team y problem,bg training 1st class...
stakat mene 2kali pn da gege riuh,klate bru 2kali kalah...krn player mcm indra la bola malaysia xmaju,main untk duit je...abdul oh abdul...

Anonymous said...

PATUT LA DULU INDRA MASA DGN SELANGOR ADA PENYOKONG KRITIK BOLEH PLAK GADUH DGN PENYOKONG.. RUPANYA MENTAL KOYAK XBOLEH TERIMA KRITIKAN.... KESIAN.. SKG DGN GAJI RM25K XDER PENYOKONG BLEH MAIN DGN AMAN..

Raz_lan said...

aper nie bang indra, lu main kat klate kitaolang byar lu punya gaji...stiap pasukan impikan kemenangan....klau x xpyah main bola la bro, main congkak la bang....yng satu lg saper coment hrap kan pmain ngeri lain jer mng piala malaysia....hahaha, yg nie mmg xleh blah punya ayat..smua team kat malaysia ader ker 100% player ngeri msing2...klau kat klntan rmai asal klte...kepada indra, jngan la angkat diri sngat...biar mcm padi smakin tunduk smakin berisi, kau tu smakin tua dah xbleh mkn gaji besar dah pas nie....tngk budak main la plak, lain la klau kau bleh jd coach, tu pom klau kau pndai, xsmua pmain bleh jd pengurus yang bagus.................ada fahammmmmmmmmm...majulah sukan utk negeri kelantan

Anonymous said...

sape ckp t-team tiada pnyokong..

Anonymous said...

angkuh kenyataan indra nii...kita tengok sjauh mane karier dia lpas2 ni kalo berterusan mcm ni...
..baru skali 2 menang dah berlagak..kito tengok nnti game d klate nnti...kenyataan y amat bodoh..kerja apa y xda tekanan..orang kutip sampah pn ada tekanan..

Cesc Aiman said...

saya sebagai penulis artikel ini, pertama sekali berterima kasih di atas segala komen mahupun pandangan. cuma sebentar tadi ada kawan kita, cakap kat saya jangan tulis berita palsu dan mengapi-apikan indra n penyokong. ok di sini ingin saya jelaskan selaku orang yg berpengalaman lebih 5 tahun dalam kewartawanan, belum pernah tulis berita/laporan palsu, apa yg saya tulis berdasarkan fakta. sy tak tahu adakah betul indra tak komen, atau dia xnak mengaku, hanya dia yg tahu. kalau saya keluarkan statemen mcm tu, pastu sejuta rakyat kelantan maki saya, saya pun takkan mengaku, tapi wallahualam. saya akan check balik, sebab rakan media dari tganu yg sms saya, katanya indra tak angkat fon, cuma reply sms. kalau betul dia tak keluarkan kenytaan, sy sebagai pemilik blog sndiri akan keluarkan kenyataan minta maaf, tp insyaallah ianya benar.tq

Anonymous said...

x di nafikan komen indra ada betui nya..apapun kesimpulannya selagi karathu jd coach kelate xleh gi jauh mcm tahun lpas sb dia mmg lemah dari segi taktikal..kena bui ko sathia balik bru kelate betul stesen blk...

Anonymous said...

sayang ganu.,.sayang malaysia.,kita org melayu.,.,jgnla smpai gadoo

wan merah said...

indra oh indra..bakpo otok mu duk kaki lembu eh??? dulu mu duk klate oyak penyokong kelate lain dari yg lain..kemah la apo lah..lonih??? mu kecek belit lidoh lebih pada keling!!! mu jange ingat mu biso! mu mari koto bharu..blh raso la klate sbnr!!!
mu keno ingat..sblm ni sapo hop buat namo mu naik smual kalu buke klate?? patut la mu g t team sbb x ada pnyokong! boddo lebih pado paria..cish!

Anonymous said...

baru mene 2 kali bo bual supo gapo doh...acu sedar gak peminat ney mesti mahukan kemenangan..mano2 negeri pon g2..tp klate xdop lagi sapa nok potong gaji player..mu kecek mu x khabar pasukan hok mu main loni v tekanan ko mu indra...ingatlah demo 2 tuo doh....

Anonymous said...

baso xkeng budi .. stakat maen nk duit baek xpayoh lawei..

Anonymous said...

sapo yg bgtau kelate menang hrpkan org luar ini adalah ulasan yg bodoh...xde negeri pun yg guna 100% anak tmpatan, contoh trg pun ada pmain kelate bhkan coach dia pun anok kelate. boleh d katakan setiap team ada anok kelate tapi kita org x ungkit pun! Ngookkk

Amierul Hisham said...

Salam. Anda punya pengalaman 5 tahun dlm bidang kewartawanan dan pernah berkhidmat di Bernama TV. Saya syor anda semak semula "quote, unquote" jika anda tidak pasti kenyataan dibuat oleh tuan tubuh.

Walaupun skrg anda menulis di blog, adalah baik kalau etika menulis dahulu dikekalkan, mengistiharkan sumber dengan tepat.

Wallahu 'Alam

http://facebook.com/amierulhisham

Anonymous said...

bodo blako sep mu nie

Anonymous said...

indar mari kota bharu ...kito tegok ..lagu mano?..agah mung niss kecek..

Anonymous said...

parop la...kato pemain profesional...gni ko pemain profesional v kritikan...ingt ckit kawan,,,,dlu anda sprti sdah dibuang oleh tem kt msia.....tan sri kutip....v kepercayaan....n last..kamu naik blik indra dlm team klate.....pastu....bla dh kua,,,blh klhkn bks team....ckp besar....knp xckp cm tu msa julang piala,masa klah piala fa....ni..bla dh menang, bru dabik dada....kalo klntan team xde can nk juara..tteam trlalu baik ke untk capai status tu....kalo x...xkn la menang bru 3x je kot....klntan xrmai star...tp blh perform je....selamat maju jaya trw.....

Anonymous said...

biase la tu, kalah mng adat game...sabar blako sep2 kito, jgn duk maroh sngt...meme btul la x profesional klaw xleh trime kritikan...hop sep2 kito perlu buat lpas ni, bo la kecek besar lako2 deh...biar la indro nih dgn statement dio, kito tgk smula btul ko x dio oyak gitu..sabar sep2 kito... GKG

nurul said...

agah teh indra lonih...nati tgk la..skalo kecek besar tuhey balas laluh..tgk laa...

nurul said...

tgk la nati klate ko ganu ado potensi jd juara..tok soh duk kecek besar la indra..klu klate tkdop potensi,klate tkkn duk tngga teratas liga..acu ukur gak tgga liga klate nga tteam staro mano..nok kecek tuh pk la duluh!

Anonymous said...

indra aku x jupo lg pemain d malaysia agah supo mu...doh la mu oyk ko bks pykg mu dlu mace2...pahtu mu tu x hormat langsung ko majikan dlu..phtu mu nk suh aku hormat mu..ciss...nt la nt mu...tunggu main kota bharu plop..

nurul said...

klu nok sumbat gok,sumbk lah..tkdop spo maroh pom indra..tp bkpo mum g kritik n wi atay pedas gituh ko team klate?maso mum duk bowoh..ado ko klate oyak gitu ko puok mum??ado kow?yak nok kecek besar mum nih...nati tgk la lawey klatey nih..tgk laa..mum kecek besar tuhey ake balas..ingt tu jah..

bujat bebas said...

kalah menang adat pertandingan...yang penting trw tak patah semangat untuk teruskan perjuangan menentang arus..mendongak ke puncak liga.:GOMO KELATE GOMO:

Anonymous said...

olos..keciwo molep nge kyataan indra..wlaupun dlu kawe x mnat bola, tp dek sebab mnt do'oh ko indra, relo tgk bola.sokong habis terr..tp gk bkpo dio jd buak gitu..btl2 kciwa nge indra..xpola, set kito x dop indra pon ttp hebat jugop.x hegeh sgt bo ko indra 2..gomo klate gomo..set kito ore brani

Anonymous said...

biasala kalu dan wak silap pah tu nak tutup...... katola statement bkn dio wak kuar.. takutla 2... sbb dio ingat secongleg main d kb plok........ raso takut doh 2....... mari gak kb dulu baru blh tau lagu mano,napok nok baloh benar ngan penyokong kelate deh wak statement lagu 2........ kto nie pemain PROFESIONAL.... kenola tanggung ckit tekanan, kalu xsir ado tekanan baik duk sajo wei.......

Anonymous said...

setiap kenyataan yang dikeluarkan hendakLAH tidak mengutuk mana mana pasukan,,, ITULAH BARU BETUL PEMAIN PROFESIONAL,,,,,
PEMAIN MALAYSIA,,,, DENGKI,, IRI HATI,,,KHIANAT,,DENDAM,,,ITULAH SIFAT ORANG MELAYU SEKARANG.... MENANG KALAH ADAT PERMAINAN... EXAMPLE.... TENGOK F1 SIDANG MEDIA,,, ADA MENGUTUK PASUKAN LAIN SEMUA SAMA SAMA BAGI SEMANGAT UNTK BERJUANG LAGI. ALLAH MINTA KITA JANGAN LUPA DIMANA KITA BERMULA,SEDAR DIRI SENTIASA BERSYUKUR KEPADANYA....

pokemat said...

cukup2 la keluarkan statement bodoh (utk rakyat klate) kalo indra nak keluarkan statement cam tu biar jelaaa..t-team tu ape? team yg baru mng 3x, dok no3-4 dari blakang,tak pyh la dok tunjuk kite ni same cam org batak, sikit2 'jage ko indra mai kb siap..' tu org batak jer suka, kite org xbatak katela 'ape ada hal..t-team? the loser team dan diwakili sekumpulan pemain kuda tua' sehari dua lagi bubar la team tuu..sebab debit byk, income xdak..hahahaha..peace ganu, peace klate

Anonymous said...

hak pemain untuk bermain mana mana pasukan,hak penonton untuk menyokong mana mana pasukan,buangkan semangat kenegerian yang sempit,bolasepak adalah sukan bukan untuk berperang antara negeri...majulah sukan untuk negara,,,,tak payah gaduh gaduh,bola malaysia pun bukannya maju sangat..pakat pakat lah sokong untuk memajukan bolasepak kita

Anonymous said...

indra balas balik je mende yang fans klate kutuk dia dulu..'3 abdul' la apa la..dah lama dia bersabar,skarang bila dia luah perasaan dia demo semua tau plak terasa hati,terguris bak sembilu..h.dulu masa demo kutuk dia takde plak fikir perasaan dia...

Anonymous said...

Indra neh maseh relevan ke??? hahaha...statemnt bodoh piang dri sorg player "pro"..."pro" ke?hahaha...kte xprlu melatah dgn statemnt taraf "batak" beliau...trus skong TRW...mng or klah...peace!

Anonymous said...

kini sudah terbukti KENAPA INDRA BOTOK XDIPILIH SEBAGAI PEMAIN NEGARA.. rajagopal mmg couch terbaik nmpak semua ni.. sbb player mcm dia la dulu dok main negara, malaysia jd taik...

Anonymous said...

jangan angkuh.. Allah tak suka.. kalu lah tetiba naik kreto pah eksiden, patah kaki,.. nok bowok mn karier mu tu.. ore ada ilmu takp la.. mu biso kaki jah..

Anonymous said...

sedangkan mat yo tu org besut terengganu syp je..hahahahaa

Anonymous said...

..diam itu lebih baik daripada berkata-kata.Lebih baik kaki menyepak bola menyumbat gol,drp membuat komen yg boleh menimbulkan provokasi...
juga buat tuan punya blog ini..kalau anda berani,jujur dan ikhlas...pastikan sumber sms tu memang betul dr 1/3 Abdul yg dimaksudkan. takut2 Indra tak dok gapo2, ..puok2 penyokong kelate shj yg kalut2 kat wall ni....jadi ni,penulis sengaja nak panas line dan mengapi2kan fan kelate dgn Indra...

Anonymous said...

bodo nate botok nie....main mesti la nok mene,bkn main nok kaloh. patut la t-team kaloh sok mo dlu...ado pemain hok bodo dlm pasukan..hehehhe. nate nie mari kota bharu siap la mu....koho kecik kawe napok demo indra...

Anonymous said...

kalu tengok pada gaya Indra nak berkecek..memang dia tak leh berkecek lancar..dia ugoh(gabra),,tengok semula dlm klip yg wartawan interview dia..kokak,kokak nak kecek tak lepas,,,duk bunyi suara dlm tekak jah...

Anonymous said...

bodo lah team yg amik player yg tak mampu main bwh tekanan dan takde target utk menang...

Anonymous said...

buat tatau la yer...indra ni spr/pmr pun x lepas.. indra ni mmg bodos sebenarnya..kalau kita amik hati nanti kita jadi bodos jugak..

Anonymous said...

patut la pagar kat stadium bola tu tinggi2.. nak tengok game pom xbest.. sbb fan mcm korang nilah.. sket2 nak "tra la mari koto baru" and "nate2".. fans, ingat la wei, player tu orang, bukan robot ko nak programming. nyer ader perasaan. mcm korang ni lah, kutuk sket nate nate nate.. indra ckap kecewa ngan fans, korang patutnyer selidik balik btol ker korang yang buat kan tekanan kat player. contoh klu korang lumbe kete, korang mesti jage baik2 kete tuh, even kalah dlam game, korang mesti servis balik kete tuh. diorang pom klu kalah game, korang naik kan balik la semangat tuh, bukan nyer kutuk2.. bongek..

mish beby said...

awo maen d tempat sdiri..kecek besar...acu maen d klate....tubik so ayat pom takut...jange ingt maso nih t~team menam..akn menam slamanya..jange dok hagah sgt kita nih.......

Anonymous said...

agok2 la indra......jgn dk blagok sngt mntg2 bley mng mlm tdy..ble2 mase psukan klate bley blas dndam ke psukan dmo,indra..jange dk beragah sngt gak kito nihh....!!!!

Anonymous said...

agah la kakah niey tobak pooonnn...blik2 klntn mula gihh..srabut ak tgk dlm tranu niey...napok nk beragah ngt!!!

Anonymous said...

aku x rasa penulis nk api or laga2 indra n penykong, dio wartawe jupo ngn player sokmo,kalu demo2 sume rajin tengok bernama tv sebelum ni (xtahu la ada lg ko dop sukan bernama)dia bnyak mngupas ttg isu player n liga malaysia, dia bnyak jugak kritik, tp kritik n komen yg ada asas ..sape pernah tgk pasti akan setuju, jadi adalah silap kalu ada kalangan penyokong indra mungkin, yg berpendapat dia nk jatuhkan indra, sy juga wartawan, kalau saya sembang (bukan temuramah) dengan mana2 player, pastu dapat berita panas, saya tulis tiba2 player yg cakap tu tak ngaku, saya takleh wat apa,bolehke saya buktikan? itu yg dialami penulis ketika ini..dia minta maaf bukan bermakna dia salah, tapi dia tak mahu isu berpanjangan..jarang ada orang nk minta maaf secara terbuka, try baca entry2 dia yg lepas, mana pernah timbul isu?

Anonymous said...

RELAKS LA GU...
TU LA ORE PANGGIL BIJOK...PANASKAN PENONTON, NATI STEDIUM PENUH. EMOSI TERGANGGU, PEMAIN SERBA TAK KENA...KELANTAN KALAH LAGI. ORE KELATE GEDEBER, TAK LEH KOMEN LASONG...

usop mache said...

adoi kalu aku kuar statemen, then sejuta ore klate cari aku nk timbuk aku, wojib aku pn xngaku, biarla indra tuh, x penting pun..dia psiko jah benar tuh, rilek2..cuma nasihat kepada wartawe kito tuh, ada bukti sedak skit, kawe tgk sokmo demo bernama, rtm, jadi kawe x ragu..lain kali ada citer sedak tu biar brhati-hati boh,buke gapo takut jd ginila, jnge risa ore klate kito backup demo..

zul said...

bad statement!!!!

Anonymous said...

ckp sedap mulut je....

Anonymous said...

btl2 x ske nge kyataan indra..pttnyo kne hormat la pnyokong2 ni..kto sokong buke time mene jh..time klh pon kito skong jgk..tekane 2 bnda biasa..kijo mne2 pon mst ad tkanan bru blh mju..pttnya kne hormat fans or ex-fans dia ni..huh..

Anonymous said...

hebat sngat ke indra???brape dh kelab eropah die main??xyah la...stakat main dlm mlysia je pon...pah ni lepas pencen ore pakat tuggeng punggung je ko indra 2...byk lg player brbakat eh...t-team tmpat snddri leh la mng..2 pon nsib abek je xdpt kejar...acu mai klate..tgk kiok dop indra 2..tkot gugur batu jah...

Anonymous said...

olosla malu ambo kelih duk baloh sini...kawe aso xkan sebab bola kito nk baloh...dari kite baloh sini baik kite sokong team masing tuk liga seterusnya..malu kokram...sep2 kito rilrk blako..kalu kito tunjuk hok x molek koho ore kutuk sep kito..kito sokong dengan bijok dess...permintaan ambo kito baik lah...pasal indra 2 biar lah dio...nanty kito tgok dio hebat setaro mano...semo rakyat malaysia...

Anonymous said...

Ko sep2 luar tuh kalu xsetuju xsoh dok bjapuklah lamo kae menular pah ko dale stadium kae..Fok2 mung xsedar dok panah line dale nie nati nyokong KLate luoh d stadium fok mung kato ganah pulok..Doh xdok keno mgeno xsoh dok bjapuk lar..fok2 aku nok lepah gerae ko Indra jah xsakut ngan mok pok mung.!

Anonymous said...

patut la pagar kat stadium bola tu tinggi2.. nak tengok game pom xbest.. sbb fan mcm korang nilah.. sket2 nak "tra la mari koto baru" and "nate2".. fans, ingat la wei, player tu orang, bukan robot ko nak programming. nyer ader perasaan. mcm korang ni lah, kutuk sket nate nate nate.. indra ckap kecewa ngan fans, korang patutnyer selidik balik btol ker korang yang buat kan tekanan kat player. contoh klu korang lumbe kete, korang mesti jage baik2 kete tuh, even kalah dlam game, korang mesti servis balik kete tuh. diorang pom klu kalah game, korang naik kan balik la semangat tuh, bukan nyer kutuk2.. bongek..

Anonymous said...

tuhan nk uji kau jer bro indra...ternyata kau gagal,ingat la kalau tuhan nk tarik balik kejap jer.hati2 bro...

**aku**

Anonymous said...

Bagaikan kpala yg botak
lupakan rmbutnya...
ianya jlas sperti ANAK MAHYUDIN...

Anonymous said...

kurang matang bila berkomunikasi....kena sepatutnya menghargai pasukan semasa, sebelum dan selepas........sb kita pemain profesional...jgn la main dengan mana pasukan kita boleh mengeluarkan kenyataan melukakan pasukan yg pernah kita bersama....TQ 'you never walk alone'

Anonymous said...

Indera.. tahun 2009 mu 'top'. Tahun 2010 mu 'down'. tahun 2011 lagi 'down'. tahun 2012 merempat la mu cari team hk nk ambik org tua. Sedar sikit diri kita umpama roda, selepas dok di atas, turun ke bawoh pulok.Pah tu de belok reng, ore tohok..

Anonymous said...

cmne lau fam buat kalu setiap negeri tu di barisi oleh pemain yg berasal dri negeri tu jew...bru thu team mna yg kuat...

Anonymous said...

Dari anak Selangor di Kelantan,Malam ni kita tengok lagu mana T Team akan terkencing terberak apa bila jumpa anak K. Devan di Shah Alam

Anonymous said...

bodoh indra...peminat mana yang tak kutuk pasukan mereka kalau kalah...nak nak lak kalau kalah dengan team seteru...pasukan kebangsaan pun dulu kena kutuk sokmo...cari la alasan lain kalau nak keluar dr TRW..jangan tuduh penyokong TRW yg buat onar..haprak punya pemain! yang 2 abdul lagi tu alasan apa lak...? tk nak kena kutuk..gi dok dalam geduk surau laaa

Anonymous said...

indra cth tbaik "kacang lupakan kulit". dia dok kutuk pyokong bg tekanan..tp dia xtau ke yg slama ni pyokong la yg mnaikkan nama dia jd cam skrg ni...nak kata xde otak..stiap manusia ada otak...fkrn kot yg xde...xreti bterima kasih lgsg...nak tunjuk hero la kononnya..klu dia tu pjaring gol tbyk musim ni ye gak nak ckp cmtu..mampus kau la...ktorg xkisah pun dgn kehadiran kau tu..kau ada kami xpandang & kau xde kami xterasa kehilangan....

masyijimi said...

Tok sabar tunggu kunjungan T-Team bersama 3 pengkhianat ke K.Bharu.Sambutan ala di raja akan diberikan!

Anonymous said...

farhan dop komen gapo2 pn...ok la tu..ada ciri2 pmain pro..statement dia dlm tv pn ok..tp indra...agk kurang pro..cara dia main ms lwn klate pn teruk..agk provolatif..

Anonymous said...

...indra oh indra bapo mu bengo sangat..baso jenis cakap besar,jenis otok letak pungong x ingt ko mu sapo diri sebenarnya...baso jenis koya sore...

Anonymous said...

hope ... TRW wake up from their dream ....

Anonymous said...

hahaha,kelantan hnya hrapkn pmain dr luar..
siang ke mung..

Anonymous said...

mano fans tteam maso lawe kl aritu..banyok krusi dr ore.ramai sunggggooohhhhh fans tteam dih.hahhahaa..stadium mu pnuh maso lawe klate jah.mjur la stadium baru mu rntuh aritu,klu dok gak wak malu kokre stadium baru bsar tp xdok ore

Raeim said...

Salam semua..
Biar g la Indra nok kato gapo pun..mulut dio..jangey ambik peduli la sapo2 pun kecek...terutamo kepada player2 kelate..bimbe nati emosi terganggu, kaloh pulok kito..sian ko kito..ingat duk dulu ado sore coach oyak..."kalau nak kalahkan kelantan, naikkan kemarahan mereka, mereka akan terganggu & dgn mudah kita tumbangkan mereka"
So, x yoh amek tahu la komen2 sapo2 pun..aggap cabaran & enjoy the game, pasti mene..GOMO KELATE GOMO.

nazrul iriwan said...

lawak betul lah indra...dah tak perform salahkan org lain...t-team dlm liga ..position ke berapa?

setakat nak main dpt gaji bulan2 ..bukan nk menang piala...habislah rosaklah team...

otak atas kepala lutut ke indra putra mahyuddin...sila pm saya mai saya ajar cara main bola dgn suporter beruk..

Dunia Baru said...

nate indra..korok kering ehh...

jeles n nyesal la 3 player yg join tteam tu.....sbb tk leh hepi time angkt piala liga super....

perasaan time menang piala dpn penyokong lagi best dikenang dr gaji yg ditawarkan t.team..

tunggu bonus la pulok weh..tgk berapa dpt...

Anonymous said...

gomo indra gomo