Wednesday, April 20, 2011

Dituduh Main Tino, Jual Game, Kuatkan Lagi Semangat Saya : Piya


"Saya ni macam pemain lain juga, ada time jadi, ada time tak menjadi. Biasalah semua pemain tak selalu top form, dan sebagai kapten, saya kecewa lah, masa tak menjadi, macam2 orang tuduh..tidur lewat lah, main tino lah, jual game lah. tapi saya jadikan itu semua sebgai dorongan utk main lebih baik dan buktikan saya bukan seperti apa mereka cakap. Saya tahu penyokong ni sayang team kelate, sayang kat saya, tapi bila prestasi down janganlah tuduh bukan-bukan, ini akan menjejaskan tanggapan orang terhadap saya, terhadap pasukan..bila menang, tidur pukul 5 ke, tak tidur langsung ke takda orang nak kisah”, luahan kapten kesayangan The Red Warriors, Badri Razi, atau nama glamernya, Piya.

Piya, yang menjadi sasaran kritikan ramai ekoran prestasi merudumnya yang turut menjejaskan prestasi TRW, akhirnya menutup mulut pengkritik dengan aksi mengagumkan, apabila menjaringkan hattrik pada perlawanan menentang Perlis semalam, di mana Kelantan menang 5-1.

Piya nyata lega, apabila menemui semula sentuhan berbisanya selepas sekian lama tidak berada di prestasi terbaik, sepanjang saingan liga musim ini, dan berterima kasih kepada semua pihak yang sentiasa memberi kata semangat kepadanya.

Beliau direhatkan ketika menentang Felda Utd, selepas persembahan hambar menentang T-Team, yang menyaksikan Kelantan tewas 3-4, sekaligus pelbagai tuduhan dilemparkan, termasuklah kononnya Piya menjual perlawanan, malah ada yang menyifatkannya mula riak dengan status pemain bintang dalam pasukan.

“saya tak pernah anggap saya ni bintang, saya hanya jalankan tanggungjawab saya sebagai kapten dan pemain. Saya gembira rakan2, jurulatih selalu bagi sokongan, kita ni jadual agak padat, ketat, kita penat, apabila sudah dapat rehat secukupnya, saya kembali ke prestasi asal, memang kita nak lakukan yang terbaik dalam setiap perlawanan, itu azam kami,  dan insyaallah kejayaan ini akan berterusan selepas ini..”.

16 comments:

Anonymous said...

nk suko jgk dlu ada ore klb ats2,katonyo duk follow team kelate jah dlu lg..n suh gati piya sbb piya main xsedap..phtu nyupoh ko piya kes kaloh ngan t team aritu...nk suko nyo wak kaloh 4 ksg nga perok,piya main ko..??kihkih....jange igt dmo duk molow sopmo team kelate tu kira dmo th blako ttg team kelate,smula2 jgn duk kecek boros sgt,tkot phni malu free..sape make lada dia terasa...kihkihkih...idup piya..haha

Anonymous said...

gapo2 hk jadi ado hikmah belakow..hak amno duo nyebar fitnoh kokse2 tu arap insaflahh...jange dup jadi bodoh sombong!!!!

Cesc Aiman said...

buang yang keruh, ambil yg jernih. Piya contoh pemain yg perlu diteladani, segala kritikan menjadikannya lebih kuat. sama2 kita harap kelibat beliau akan lebih digeruni di masa akan datang. =)

Anonymous said...

kepada yg suko sgt kritik tuh, jilat la ludoh demo balik, time jatuh berat bena sek demo mapuh dio, mcae2, loni nk oyak gapo? nk tok mano muko tuh? acu malu skit..gapo jadi pun, kami tetap syg piya, syg klate kito, hdp TRW, GKG!!!!!

ambo said...

Biaso laa gu dlm rama2 gak nya ado la hk jenih lagu tu,hk jenih tok pehe...tapi tok rama hk jenih gitu.kuba pong mapuh kalu wak galo sokmo kalu tok cukup rehat...

Anonymous said...

nok kritik bleh..tp bia kritikan yg membino..setakat ado blog pahtu koya goyak duk follow klate jak dulu tp kecek x tapis watgapo..xdok ore respek lasung!!

Anonymous said...

piya memang terbaik, kemampuan beliau untuk bangkit walaupun dikritik teruk oleh penyokong trw jelas membuktikan sikap professional beliau, beliau sememangnya layak jadi ketua pasukan trw.

nazima =) said...

saya sayang piya saya!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

steady PIYA..ambo tahu rasonya hok dok kritik piya tu....koya pollow set klate jah dulu....kritik bulih..tp bia membina lahh..hok main bola ore jugok..kredit to penulis blog..hok ni ambo pollow..demo orge mano?

TOK BOMO said...

woh...hok jual mene ni bagi kawe x dok dale senarai..dgn phg,prk,tteam..awo kaloh jah kato jual..tu lah klu dengar... kawe bangkang hangit..ni buke musim jual doh..gaji mahal belako doh..klu kawe jadi jurulatih kawe ambik doh piya..msk skuad Msia..

Anonymous said...

go piya...jgn dengar gapo hok ore kato..hok penting klate bleh wt hok trbaik..stkat kcek sore buleh kato blako..acu try v men teh skali..blom tntu maSOK GOL KO DOP..kecek bleh blako..

RedsFC said...
This comment has been removed by the author.
RedsFC said...

bagi kawe la. kalu piya lawe Perlis buke atas kemampuan dio score gol. semua team lawe perlis buleh score gol. hahaha.. wak kita tahu piya score gol, wak kita xth piya ado 6 lg pelue 1 by 1 trmasuklah hatar bola ko soley n mat yo. kalu di bijok maim male tu, mat yo kelik denge 5 gol.

kalu semua pelue digunakan, kelate kelik denge 12 gol (Hashim Mustapha)

Anonymous said...

adik tahu abe ya xkea wk benda gitu...n today rasa lega sbb dr mulut abe ya sendiri mngatakn yg abe ya not do this...alhamdulillah..u is the best abeya...

aPihnaikZ said...

main sedap pahtu po taik pahtu sedap pahtu po taik blik....ni dipggl xkonsisten...nk msuk squad m'sia guano gni...

Dunia Baru said...

kawe sokong demo sokmo piya.....