Wednesday, April 6, 2011

Indra : Bukan Kenyataan Saya


Selepas kemenangan bergaya 4-3 T-Team ke atas Kelantan pada Selasa, satu lagi nama yang turut menjadi popular pada malam yang sama, bekas kapten Kelantan sendiri, Indra Putra Mahyuddin.

Indra menjadi tumpuan bukan sahaja kerana menjaringkan gol pada perlawanan tersebut, namun dalam masa sama mengeluarkan kenyataan memperlekeh pasukan Kelantan yang disiarkan Suara Sukan.

Bagaimanapun, Indra menafikan mengeluarkan kenyataan itu, dan menegaskan sama sekali tidak ada kaitan dengan kenyataan yang mengatakan Kelantan tiada potensi bergelar juara, selain mempertikai kredibiliti penyokong The Red Warriors.

Penulis, bagi pihak Suara Sukan  MEMOHON MAAF secara terbuka kepada semua peminat bolasepak tempatan andai betul kenyataan itu bukan milik Indra, sepertimana didakwanya, namun ingin menjelaskan di sini kenyataan yang disiarkan itu hasil perbualan seorang rakan media di Terengganu, yang mendakwa Indra membalas SMS dihantarnya, sepertimana disiarkan SS, berbunyi “Inilah antara sebab saya meninggalkan Kelantan, memang ini antara sebab utama. Tidak salah meletak harapan kepada pasukan, tetapi harapan itu haruslah berbentuk sokongan, dorongan. Ini tidak bila menang kami dipuji, bila kalah kami dikritik hebat, malah peminat sentiasa mahu kami menang, mereka harus tahu kalah menang adat pertandingan, bila nak selalu menang, ia akan memberi tekanan, player pun tak boleh perform..”.

SS sedar komen ini pastinya menimbulkan kemarahan majoriti penyokong Kelantan tetapi ditegaskan ramai juga menerimanya secara positif, dengan mengatakan komen Indra itu ada benarnya. Setakat ini, mengambil kira penafian Indra, SS masih mencari identiti penghantar SMS berkenaan, sama ada betul ianya bukan Indra atau sebaliknya. 

Cuma, ironinya jika penulis sekalipun berada di tempat Indra, penulis tidak akan sesekali mengaku mengeluarkan kenyataan tersebut. Justeru, dengan penafian Indra ini, sekali lagi SS ingin MEMOHON MAAF secara terbuka kepada Indra, dan peminat bolasepak tempatan.

***Peringatan kepada rakan media, nak temuramah pemain pastikan ada tape recorder, masalah besar akan timbul dalam kes seumpama ini, tiada bukti, dan kita harus MEMOHON MAAF.

48 comments:

Anonymous said...

ok je

pokemat said...

tak per..aku sokong yg sebenarnya tu statement indra, sememangnya indra bknla seorang yg bijak, dan tidak profesional sedari bermain bersama klntn lg..kalo bg kat ferguson ulas berkait hal pemain2 cam gini mesti ferguson kate,'adakah anda akan dgr cerita dari seorang pemain yg bermain bersame team yg baru mng 3x bersuare' sepatotnya pemain byk melakukan larian2, bkn umptan2..go away indra, pemain dgn bermain di team yg ntah ape2..

Anonymous said...

,,ALLAH LEBIH MENGETAHUI,,,SEMUA ANGGOTA BADAN AKAN MENJADI SAKSI DI AKHIRAT NANTI,,,,,,
JAGA PERCAKAPAN IKHLAS DIHATI,, BUANG DENDAM AMARAH SYAITAN LAKNATULLAH

cikGU YaNie EiniZA said...

apa2la.....janji aku tetap dengan TRW...walau apo pon jd..the red warrior will be the best 4eva!!!

Anonymous said...

team yang ntah ape-ape ganer mung? team ni la yg nyaris2 menyekat hasrat team mung di piala F.A..dan team ni gak la yg kalahkan team mung kali ke-2..hahahhaha!!

Anonymous said...

ntah.. pokemat pun suke mempelekehkn team len gak...

fazil said...

adat tanding lah wei menang ko kaloh ko, x penting pn team mno2 pn kalohkn pasukan TRW,blo tuhan kto jadi mako jadi lh, blo tuhan kto kami kaloh ko pasukan mung, mako kaloh lh kami....gano2 pn kelate tetap di hati ambo, oyak lh nk oyak gpo pn....

pendekar said...

bodo munie..... mu tahu dop tem mu tuh ambil kesempatas atas tem orag..... mu ingat TTEAM kuat sngat ko? dasat TTEM(TEM TAHIK ANJING) Menang tipis lah bodoh..... Mari koto baharu esok mu tahu lah....

npaiz said...

hidup matiku kelate..

azzmi said...

baru mene dng klate skali doh kecek besor,mari maen KB kite tngok nt..sape kuat.

na roxx said...

X PAYAH NK GADO2 SINI....TUHAN ITU MAHA MENGETAHUI..DUNIAWI....PENTAS LAKONAN SEMATA .....KERANA DUIT, DARJAT & PANGKAT MANUSIA LEH LUPAV DIRI..NI TAK TUJU PD SESAPE..SENDIRI FIKIRKAN..SALAM..

Anonymous said...

sejarah kelate nga t,team bru skali kelate kaloh nga t,team....bnyk2 plawanan t,team lwm klate bru skali ni jah dia bene...t,team CELAKO mari kb nk th gano sex 3 ekor too.......aku petong la nga bede bola sex2 3 ekor too....

Anonymous said...

sero anok jatei mai kb r..

mattjogho said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

sbr lako set2 kito..kita tggu match dgn feld ani pulok

shahril said...

bo2 la gege benda goni, indra kata bukey dio, blogger pun mitok maaf kalu btul bukey indra..pado kawe indra oyak ko dop, dio meme dibnci sbb khianati pasuke. dia main lopat jah, so toksoh caro la inra, dulu dio wira, dio da kuar, now no more peranan dio...

Anonymous said...

BO BO SEK KITO..TOLEH LAYE SANGAT HOK PALO OTOK MERENG TU...

Anonymous said...

sikit-sikit ajok mari kb..sikit2 suruh main kat kb..sabor-sabor gokla..1st round dok habis lagi..sampai masa kang sampai la t-team tu nanti ke kb..cakap bodo kang maroh tapi memang bodo pung...

Anonymous said...

kawe loni nk tgu yunus ALIF letok jawatan jah. sejarah pong x pernah yunus alif berjaya dlm satu2 pasukan... kita tgk la nanti... buat semua penyokong T-Team (Team Tahik) anda semua sedang dilamun mimpi yg entah kemana.... buat penyokong TRW, buatlah yang terbaik demi Bola Sepak Kelate... sokongan tidak akan luntur walau apapun terjadi..

Anonymous said...

aku x rasa penulis nk api or laga2 indra n penykong, dio wartawe jupo ngn player sokmo,kalu demo2 sume rajin tengok bernama tv sebelum ni (xtahu la ada lg ko dop sukan bernama)dia bnyak mngupas ttg isu player n liga malaysia, dia bnyak jugak kritik, tp kritik n komen yg ada asas ..sape pernah tgk pasti ake setuju, jadi adalah silap kalu ada kalangan penyokong indra mungkin, yg berpendapat dia nk jatuhkan indra, sy juga wartawe, kalau saya sembang (bukan temuramah) dengan mana2 player, pastu dapat berita panas, saya tulis tiba2 player yg cakap tu tak ngaku, saya takleh wat apa,bolehke saya buktikan? itu yg dialami penulis ketika ini..dia minta maaf bukan bermakna dia salah, tapi dia tak mahu isu berpanjangan..jarang ada orang nk minta maaf secara terbuka, try baca entry2 dia yg lepas, mana pernah timbul isu?

Anonymous said...

heee, pok2 ganu bodo.. mu mari la KB, tgk la kalu nak pecoh muko gak... set2 aku tgu mu dkt PPuteh... kalu sapa KB nasib baik, kalu x mapuh tgh jale laaa

Anonymous said...

bagus..demo memang contoh tipikal orang klantan yang gedebe gila babi..sanggup pecoh muka saudara seislam...teruskan,teruskan...

Anonymous said...

eleh,time orang ganu bt ke orang klatang sapa pecoh muke dak per plok.ni la orang kate xde pendidikang dan asuhan mak bapak....

usop mache said...

adoi kalu aku kuar statemen, then sejuta ore klate cari aku nk timbuk aku, wojib aku pn xngaku, biarla indra tuh, x penting pun..dia psiko jah benar tuh, rilek2..cuma nasihat kepada wartawe kito tuh, ada bukti sedak skit, kawe tgk sokmo demo bernama, rtm, jadi kawe x ragu..lain kali ada citer sedak tu biar brhati-hati boh, jnge risa ore klate kito backup demo..

Anonymous said...

aduhlah,xde penyokong gak....men sore r player?huh!!kalu xde penyokong..mane motivasi ekstrinsik ( luaran) untuk player?kene pk situ.....sepatotnya berbangga ada penykong cam KLATE....di mane2 je ada...sangup g jauh2..semnagt nk skong kat player2....huhu...papun..majulah SUKAN untuk semua...GKG

Anonymous said...

rooney nuh hari2 ore kritik, dio rilek dio jah caro dio. kalu Indra tokleh trimo kritikan dio bukey profesional. liga2 luar sano penuh dgn kritikan, dale METRO hari2 duk bidas samo sdiri puok2 dio

Anonymous said...

rilek pok2 kito...nnti pok yo mri kb kto katok berat......bru dyo thu spo trw......psal indra tu......nate mno gk nk ngaku blo thu ore mrah....klu aq tk ngaku wlau pom aq btol2 oyk.....mugo dyo thu pok2 kito tgoh mrah....sbb tu la dyo tk ngaku....tp tk po.....bilo pnas pase kipas....klu mri kb kito blas......ko guano pok2 kito....pnyokg pok2 dyo kito sekat d smpdn lg.....tk soh v smpi kb...biar g stdium jale kaki.....

Anonymous said...

olosla malu ambo kelih duk baloh sini...kawe aso xkan sebab bola kito nk baloh...dari kite baloh sini baik kite sokong team masing tuk liga seterusnya..malu kokram...sep2 kito rilrk blako..kalu kito tunjuk hok x molek koho ore kutuk sep kito..kito sokong dengan bijok dess...permintaan ambo kito baik lah...semo rakyat malaysia...

Anonymous said...

Xngaku plok doh..nie INDRA PUTRA ko INDRA PUTAR.???

Anonymous said...

Kawe nok pesey ati2 nga komen takut ktidokpuasae d keypad diterjemoh d stadium jah, Allahuallam..Ko set2 luar tuh bialah kami lepah gerae ko Indra dlu, xsoh dok bjapuk..

Anonymous said...

patut la pagar kat stadium bola tu tinggi2.. nak tengok game pom xbest.. sbb fan mcm korang nilah.. sket2 nak "tra la mari koto baru" and "nate2".. fans, ingat la wei, player tu orang, bukan robot ko nak programming. nyer ader perasaan. mcm korang ni lah, kutuk sket nate nate nate.. indra ckap kecewa ngan fans, korang patutnyer selidik balik btol ker korang yang buat kan tekanan kat player. contoh klu korang lumbe kete, korang mesti jage baik2 kete tuh, even kalah dlam game, korang mesti servis balik kete tuh. diorang pom klu kalah game, korang naik kan balik la semangat tuh, bukan nyer kutuk2.. bongek..

Anonymous said...

yang dok balah gaji berapa sebulan,indra 20k lebih,tak payah balah la,kalu masuk duit takpa jugak...bodo belaka yang dok bbalah..takbir

Anonymous said...

indra mcm sial

BaizWealth said...

Sabar weh..jange fanatik sgt sek kito nih..main bola jah...tok suko ko 3 Abdul tuh biaso lah doh mugo kito sokong TRW...ambo pon gitu jugok...tapi jangan lah sampai babit ko negeri...bagi ambo tganu dgn klate srupo adik beradik doh...negeri mano hok ado slang dkt dgn kelate selain tganu..?? acu oyak ko ambo...

baik sek tganu atau klate...samo2 kito jago akhlak kito..tunjuk debe tok keno tempat kito nih...sero gatal tgn nok bergocoh...pakat masuk boxing...ambo raso penyertaan tinggi nih...negara pon ado bakal pelapis dalam bidang tinju...hehehe...gura2 deh ;)...

kalu ore tganu mari klate kito layan molek...mugo dale islam ke ajar suruh menghormati tetamu hatta musuh kito pon..baru nyo mari raso malu hati...kalu dok kijo gocoh gak..sapa bilo tok kesudahan...

raso gere telajok...laung dgn tepik kuat2 time team kito main wi sokongan...dengan caro tuh ile maroh dale ati ;)...hok dok posting sini dok kijo nok baloh tuh ambo raso bulih doh bereti...kito ore ado tamadun...tahu doh kito sek bako berani...tapi tak perlu lah tunjuk ko ore...buku limo kito kerah supo tuh jugok buku limo ore lain pong kerah ;) ...sahut la cara penyokong berhemah :) wassalam

wan khairul anwar said...

dulu ambo nok amik pekso spm mok ayoh kato..mung ngaji sungguh.. bia buleh pangkat 1... bila keputuse tubik ambo bulih pangkat 3.mok ayoh ngepek 6bulan. mok kata mung g ngaji semula ... ngaji bia buleh 1... keputusan tubik buleh 2.

lagu niee laa.. sebelum belawan semua ore nok mene.. pah kalu kaloh .. kena terima jgok... next game penyokong tetap nok mene... tp seri . penyokong kena terima jugok. next game penyokong nok mene polok.. lagutu lah seterusnya.

Anonymous said...

blo mso plop klate nga ganu jd adk bradik....mti idup mula aq tk ngaku ganu adk brdik klate.....klte bkn jnis ska hti jh ambk plyer ore....mntg2 la nate fam tu backup ganu....klu sero debe bnar gk mri kb la....aq nk tgok bpo ekor fan nate ganu hok bleh smpi kb nie.....klu smpi pom grnti tk leh msuk.....keno timbuk luar lg....make nasi guno straw la jwb nyoh.......aq bleh trimo klate klah tp aq tk leh trimo blo ad ore ktuk klte.....smgt tok janggut.....pntg mgalah sblum ajal mnjmput.....

Anonymous said...

Nok bjapuk lg set luar mnatey benok pah atah blakey.! Mung xsoh dok japuk bengong.! Robot2..programing2 mnatey apo nih.? Mgaji tinggi menar ko mung nih.? Nok ajar ore baso benok labi air nih..fan Klate maroh jak mnate botok tuh tinggal bodo gituh jah team Klate sapar terganggu persiapae musim 2011 pah becapor nga botok nih kecek lagu nie plok lg lar mgamuk nyokong..Sblum nie penyokong redo blako doh bengong wehh..sehinggolah dio wat statement ginie baru nyokong mgamuk balik..Statement seolah2 dio mangso lar, koya botok muko uduh nih.! Supo pise'kecut berok cicok doh mnatey botok nih.!

Anonymous said...

Ayat copy paste pah ceroh mnatey set lua nih..xdok ideo ko.? Benok banyok makey seremut..

Anonymous said...

rlaks set kito..lok ke dialah..trw akn blasah t-team bla jmp d kb ni...kta tgk la nnt...kiaa indra main kb nnt..xle nk pgg bla,,kta pkt nnt kelih...

Anonymous said...

Kami penyokong TRW bertekad akan menjadi penyokong terbaik di Malaysia tahun 2011 ini. Tapi kalau ada orang yang cuba mengajar kami untuk melakukan sesuatu yang tidk baik harap jangan salahkan kami. apakah Indra dan T Team hendak masuk ke stadium dengan menggunakan kereta perisai

Anonymous said...

serabut perut weh ngan indranih..nak kat pro xcapai pun lagi asyik nak cari publisiti jah kijoanya.

Anonymous said...

aku org ganu..molek ade je kawan nge sek2 klatang..keturunang aku pon dari klatang...

Anonymous said...

yg jelas kat cni SS saje je bermain api dengan melaga-lagakan pyokong kelantan dgn indra, x payah nak api2 kan pyokong kelantan yg dah mmg jelas bbulu ngan indra n the geng........

Anonymous said...

hahaha...admin saje je post isu panas, melaga2 kan fan kelate n tganu. yelah..last2 sape untung? admin jugak...sbb rating blog naik, suma pakat masuk nk gaduh. haha. dunia2..

Anonymous said...

klu la betul ni statement drpd dia, dia keno ingat bahwo dio naik krn men dgn kelate...kelate amik dio dwaktu dia tgh merudum...

Anonymous said...

blog cr mkn ngan info2 kedai kopi....kesian sungguh penulis blog ni....teruskan berusaha wakaka

Anonymous said...

ternyata la ni pasukan T team "kelaut"

MamaduStopaMane said...

kata penulis>>>***Peringatan kepada rakan media, nak temuramah pemain pastikan ada tape recorder, masalah besar akan timbul dalam kes seumpama ini, tiada bukti, dan kita harus MEMOHON MAAF.

ambo nok tanyo...doh duk siar wat begapo kalu xdop bukti gak