Pautan Suara Sukan

Sunday, May 22, 2011

Pengesahan Norfarhan : Akui Rindui Kelantan, Mahu Kembali Jika Dapat Tawaran


Jika sebelum ini sekadar khabar angin, spekulasi dan sekadar cakap-cakap di kalangan peminat bolasepak Kelantan, kini tuan punya nama Norfarhan Muhammad sendiri memberi HINT bahawa dia mahu kembali bersama skuad TRW musim depan.

Dihubungi Suara Sukan awal pagi tadi, Norfarhan berkata apapun itu tidak bermakna beliau ketika ini berdepan masalah dengan pasukan diwakilinya kini, T-Team.

“TENGOKLAH KALAU DAPAT OFFER dari Kelantan, SAYA AKAN PERTIMBANGKAN, saya kat T-Team ni ok, takde masalah apa, bukan bermakna kalau saya nak keluar ni sebab pasukan ada masalah, biasalah T-Team ni pasukan baru, baru nak naik. cuma saya akui saya RINDU MASA MAIN NGN KELANTAN, suasana dia lain, saya dapat rasa SUASANA bola tu, PENYOKONG DIA FANATIK, tak sama di tempat lain, memang rindu sangat lar..”

“saya dulu BUKAN SENGAJA NAK PINDAH dari Kelantan, tapi nak buat macam mana, isteri saya dapat kerja di Terengganu, rezeki dia di sini, ini PENGORBANAN saya sebagai suami, main bola takde kepuasan susah, saya GEMBIRA selama saya berada di Kelantan dulu..”, jelasnya.

Mendengar kata-kata Norfarhan, nyata dia mahu kembali bersama pasukan yang mengangkat namanya selaku antara pemain terkenal di Liga Malaysia, dan ditanya adakah dia menyesal tinggalkan TRW, sekaligus menghancurkan kepercayaan Tan Sri Annuar Musa, dan puluhan ribu penyokong Kelantan sebelum ini, ini jawapannya.

“Nak kata MENYESAL TU TAKDELAH kan. Rezeki ada di mana-mana, apa yang saya buat, saya merantau cari rezeki, bila buat keputusan kena yakinlah orang kata, cuma saya rindu, sayang Kelantan, satu feel yang takde di T-Team..”.

Sepanjang dua tahun bersama Kelantan, Norfarhan membantu Kelantan muncul Naib Juara Piala FA dan Piala Malaysia (2009), seterusnya Juara Piala Malaysia 2010, sebelum berhijrah ke T-Team bersama dua lagi pemain, Indra Putra Mahyuddin dan Azizi Mat Rose.

37 comments:

Anonymous said...

saya menyokong penuh jika norfarhan datang main balik dgn kelate.. semoga selamat kembali.. saya masih ingat sumbangan norfarhan bersama kelate dulu meme byk..

li said...

selamat kembali farhan ....kawe sokom demo join balik kelate..kalu demo balik klate akan bertambah kuat..gomo farhan gomo gud luckssssss

anzartika said...

kesian plak kat farhan.
demo sayang kelantan
kawe pun sayang kelantan

ibun_jogho said...

Ini betul2 ka coobaaann..? Kalu btul pun ok, x betul pun ok. Sbb player yg ada skrg ni pon blh thn.

Sblm dtg blk thn dpn, berkunjung dulu 25 Mei '11 nanti di KB. Kel vs T-Team, Liga Super.

Musykillah, adakah kenyataan utk meredakan penyokong Kelantan? Maklumlah, 25 Mei T-Team akan dtg KB. Kdatangan 3 sekawan ni nanti di KB sdh pasti akan dpt "*HABUAN dan GANJARAN" drp penyokong. Jdi, kenyataan ini sekurang2nya dpt kurangkan sikit "HABUAN" yg bakal diterima oleh FARHAN.

Hairuddin dan Syed Adney dh dtg pada 1 Mac & 16 April lalu. Alhamdulillah, kedua2nya tdk menerima "habuan" drp penyokong. Bagaimana pula agaknya dgn Akmal Rizal yg akan dtg pd 14 Jun nanti?

Hairuddin, Adney & Akmal mungkin x hadapi masalah (habuan) krn mrk keluar dgn drestui.

T-Team tlh diberi kata 2 olh MB Trengganu; jika prestasi merudum T-Team bakal berkubur. Jd, berkuburnnya T-Team, ke mana agaknya 3 sekawan tu? Tp aku percaya sentuhan FARHAN masih berbisa, jd xde masalah utk FARHAN utk dilamar olh mana2 pasukan. Bagai mana pula agaknya dgn member dia 2 org tu?

Apa2pun fikirkan positif. Aku percaya kata2 FARHAN melalui laman SS ni. Akupun suka jika FARHAN kembali. FARHAN blh digandingkan dgn Idlan, Chanturu dan Nurul Azwan Roya. Aku lbh tertarik gandingan PIYA - FARHAN - IDLAN. Mmg ada keserasiaan. Itu yg aku nampak.

*HABUAN & GANJARAN yg dimaksudkan "boo" dan tindakan ganas sebahagian penyokong (baling objek & mercun, boo, carut dll).

Anonymous said...

klu nk ikutkan melalui facebook dio..xleh cayo sgt dio neh... dulu time tggl kelate buke maen lagi wat nyanyi'saya berminat menyertai pasukan kelantan'..

Anonymous said...

klu nk ikutkan melalui facebook dio..xleh cayo sgt dio neh... dulu time tggl kelate buke maen lagi wat nyanyi'saya berminat menyertai pasukan kelantan'..

mARt aPiEx said...

saya tahu farhan sayang kelantan lg, tp mengapa dulu dia mengecewakan pasukan kami?kenapa dia pergi tanpa sebarang khabar berita?kalau betul dia pergi t-team sebab istri dia dapat bekerja di terengganu, kenapa dia tidak mohon keluar kelantan dengan cara yang betul?kenapa perlu dia hancurkan hati peminat setia red warriors kalau dia betul2 dia berkorban untuk isteri dia?

adakah kerana terdapat perkara lain selain daripada pengorbanan untuk isteri?saya tidak kisah kalau dia mahu kembali bersama red warriors, tp adakah seluruh ahli kem kelantan dapat menerima beliau terutama Tan Sri Annuar Musa?

Bagi saya, TSAM seorg yg cukup berdedikasi terhadap kebajikan para pemain, beliau sangat rapat dengan pemain, mungkin hati TSAM terlalu parah lukanya.

jadi, kalau farhan ingin masuk semula ke kem kelanta, beliau perlu menerima smua yg bakal berlaku dan memohon maaf dengan semua ahli kem dan seluruh pemain ke 12 red warriors...

Fakhruddin Fabregas said...

saya stiap ari mnntikan farhan pulang ke the red warriors...
farhan pegi mesti ader sbb...
mungkin rasa serba salah nk tinggalkan klantan..jd pergi mcm 2 jela..xnak pminat byk tanya k0t..tp lain pula jd nya...pminat menyumpah jer...tp xsangka pminat ni mmg nk mrah bt0l kt dy0...jd mungkin 2 ksilapannya...lupakan jer salahnyer..knapa nk marah farhan tinggal kan kelantan...kita cuma pminat xlebih dari 2..jgn duk mmbebel kat dia...kita xde hak langsung..cukuplah jd pminat setia...

SAYA MINAT FARHAN..
KEMBALILAH KE THE RED WARRIORS...

Anonymous said...

demo keno paggil temuramah tv lah farhan.. Mintak maaf kpd semua fan kelantan.. Xkesah lah pergi bersebab ke x bersebab ke.. Pd minda penyokong,kamu salah dan tindakan tu telah menggangu persediaan team awal musim dulu.. Kalau pon pengurusan kafa terima, mungkin ramai fan tetap tak terima.. Bg aku plak.. Aku ok je.. Kalau rezeki kau kat sini.. Xde hak aku nak halang..lgpon kami fan tak tahu pon ape masaalah kalian bertiga dan permasalahan sebenar,kami hanya tahu seperti yg diberitahu satu pihak.. Mungkin ada salah faham ke ape ke,sbb tu aku xnak lah ulas pnjang2 bnde yg kurang pasti.. Tapi harap tak berulang lah bnde yg lpas..

kasimselamat said...

saya penyokong TRW khasnya dan bolasepak dalam negara amnya. saya amat mengalu-alukan kepulangan farhan atau mana-mana pemain yang berminat untuk berjuang bersama-sama wira kelantan yang gagah sedia ada.

biarlah alasan apa pun, janji semangat kesukanan dan daya juang yang tinggi bersama pasukan adalah diharap-harapkan.

bersama-sama kita memeriahkan sukan bola sepak negara.

Hidup TRW......

anti-n9 said...

aiman yg terhormat cakp kat die yg saya sbg peminat setia red WARRIOR tak nak dia kembali lagi ke kelate musim depan sbb skuad yg ada ni dah cukp mantap dan lgi power dri yg thn 2010...tapi klu ado farhan buleh hancur belak0..supo t-team loni..pkir-pkirknlah ...

Anonymous said...

macam la farhan tu star sgt...baik x payah datang la....kalau sekali dia boleh 'angkat kaki' camtu jer...x mustahil lain kali dia buat perkara sama...tanpa 3 abdul tu pon kelantan makin hebat...ada byk player lain yg lebih hebat dari dia....pergi t team pasal isteri dia?...TSAM pernah kata yg dia sanggup 'up' gaji farhan sebanyak gaji isteri dia dapat....so,alasan sbb isteri x 'solid'....sekian..

Anonymous said...

tyme sng tnggal.... tyme ssh cri smula.... celako sunggoh..... kawe taw demo men sdak,tp sdak demo xkmna klw bke krna 10pmain len + 1pmain tmbahn... de nek ko nma demo pah join t-team bnding duk klate mulo?sdak supo mulo ag ko maenan demo smnjak duk t-team?xpolh klw pihak atas bley trimo dio ag utk TRW tp kawe mntk dio mntk maah nge TSAM n seangkatan dgn nye hok bnyk b'jasa ko TRW n mntk maah scara terbuka utk sluruh pnyokong TRW...

zeefer_bye said...

xsoh cayola ore gni..

aPihnaikZ said...

mari je...kawe yakin demo msih berbiso,klu mene demo sedak penyokong xdok eh nk mrh...po khalid ari 2 lah,,rma penyokong pertikai klate amik dio..tpi de score time lawe kedoh abih pkt dk puji....kesimpule nyo..
demo main sedap ore sokong demo w'pon demo xsetio ari 2...tpi klu wak setio staro mano pon de main po taik gak keno nyupoh po tulo eh ko pnyokong...
contohnyo kapten klate ari 2....
hohoho

GKG1 said...

time pergi tk reti ckp sepatah ... time susah, mula laa nk rujuk balik.
ramaii lg player yg lebih baguss drpd Farhan lg, lg pon die dah slow skit, KElate memerlukan player muda yg laju ...
KAFA tk perlu layann player mcm ni ... cari yg baru lagi baikkkkk!!!
Gomo Kelate Gomo.

Fakhruddin Fabregas said...

di dalam t-team...dia lah sbgai pemain star dlam psukan 2...
jd..sy sbagai pminat sgt sokong 100% jika farhan kmbali ke kelantan...rindukan cara permainannya..jaringan yg hebat...
bukankah selalu farhan mnjadikan TRW psukan yang mntap

Anonymous said...

kawe raso tak payoh amek lah dia ni.. team loni dah mantap dah tanpa 3 abdul.. ternyata set ni tak setia.. walaupun jasa set ni banyok sampai buleh menang piala malaysia 2010, tapi kena kiro jugok jasa TRW amek set ni sampai jadi star.. set ni keno ingat, kalu kelate tak amek, tak mungkin set dia jadi supo loni.. mungkin jugok career demo ni dah berkubur

alasan apa2 buleh bagi.. sebenarnya farhan takut la tu nak mari kota bharu.. dia royat la gitu nak bagi fan kelate cool down masa T-Team nak mari Kota Bharu..

kalu lah betul dia kena ikut bini kijo ganu.. bakpo tak ikut procedur yg betul masa nak tubek gi T-Team?

Bakpo kena ikut jalan belakang? Kenapa sanggup mengkhianati TRW?

Fikir2 lah

demo gi T-Team sebab nak gaji lebih.. orang tahu belako doh.. bila T-Team bermasalah, nak mari Kelate pulok.. demo ingat dok lagi demo khianat kat Kelate dulu?

Tak payoh amek lah dia ni.. Ramai lagi bagus dp dia.. Baik latih player2 hak ada loni.. Dok cari star lain..

Anonymous said...

manis tul mulut Parhan neh tp start next season leh import player scara xlangsung local player yg dah season kembali panaskan bangku simpanan tp kalau nsib xbaek gantung but trus

Anonymous said...

manis tul mulut Parhan neh tp start next season leh import player scara xlangsung local player yg dah season kembali panaskan bangku simpanan tp kalau nsib xbaek gantung but trus

Anonymous said...

ambk la dio, parhan buke mulot udoh supo nga indra......kawe rindu skill fast turning dio....jadi molek

Anonymous said...

kawe sokong bro hok atah tu royak,demo setio ko tok setio ko,kalu demo main molek demo keno puji keno sanjung ko penyokong,kalu demo setio staro mano pun, kalu main tok molek demo keno nyumpoh,tok soh carolah ko penyokong,penyokong KECCEK JAH SEDAK NYAH...gitu jah farhan prisip dale bola...

Anonymous said...

PAKAT DK BSUNGGOH DK KATO KOKRE NI BAKPO.DIO TUBIK KO MASUK IKT DIO LA.SKIT ATI LA SGT..DIO NK TUBIK CARO MOLEK KO X MAPUH G LA.HOK LEPAH BIA LEPAH.HOK KITO GEGE RIUH NI FARHAN KETIK PUSAT DEMO KO..KITO NI BUKE NYO TUHAN NK V HUKUMAN..DIO NK BODEK PNYOKONG KITO PN IKT DIO LA..SO LG JGN JD AGAH PUOK KITO.BILO MNG GAME SDAK KTO G KUCA FB ORE,BILO KALOH MULO LA PANAH JUBO KNA MAPUH KOKRE PLOK.JD LA PNYOKONG HOK CERDIK N MATANG,ARITU KITO KATO KOKRE FANS LAIN XTAMADUN,PAHTU KNA KO PUOK KITO SMULA KES FAN HOK BENGONG LONDEH SLUA..KAWE NK MAROH KES BKR DERO X ILE LG PAH JD ISU LONDEH SLUA PLOK..KITO KNA IGT 1000 KBAIKN PUOK KITO ORE XNAPOK,HOK NAPOK 1 KSALAHN KCIK TP ORE DK GEGE RIUH KATO KLTE NI JHT.LONI KITO PK LAGUMANO NK JD FANS HOK TBAIK

Anonymous said...

molek gok farhan mari semula, buleh kkemah alik midfield kane...

h4n5 said...

kawe raso x payoh la amek dio ni.. buke sbb nk menghukum ko gapo.. tp sbb banyok lg anok2 klate hok berpotensi yg patut d beri pluang.. kawe raso drp kito amek star better kito cari warrior,iaitu player muda berbakat hok segar dr ladang.. pd kawe nk jago star ni lbh payoh drp nk jago pemain muda..x mustahil dio g main ke team lain pulok bila dpt offer hok lg bgus sbb dio hanya bermain utk pasukan hok byr gaji dio jah..bukenyo kerana negeri kelahiran dio..pahtu gaji nok keno mahal pulok tu.. lg satu, star ni bilo dey dio buat pranga payoh kito nk tegur..silap aribule dio g kecek nge team lain pulok..mugo bare ado market tu gop.. kalu pemain mudo ni xpo.. kalu tegur pun dio dgr jah.. sbb kalu dio nk mlawe pun dio xleh nk wat gapo jugok.. jd, kawe cadangkan kpd KAFA, x payoh la amek mano2 star.. xkisah la samada parhan ko, hai-o ko atau amri yahya skalipun.. wat beban jah.. cari bakat baru lg bgus.. terbaekkk!

Cesc Aiman said...

terima kasih rakan-rakan pembaca sekalian di atas komen, pelbagai pandangan dapat kita dengar, kongsikan bersama. org kata ambil yg keruh buang yg jernih ;) tapi SS pun tak tahu apa yg keruh apa yg jernih, walau apa sekalipun ia, hope ia menguntungkan n memuaskan ati kedua-dua pihak (kafa n farhan).

Anonymous said...

nate farhe batoks..

podshop/evagurl said...

kalau farhan balik ke kelate smula pn ok. dia mungkin akan memberi sumbangan kpd pasukan kelate. tp kalau dia x balik pn, x mengapa sb chanturu sendiri pn nmpak slesa dan ckup menyengat di posisi right wing (posisi asal farhan). pada pendapat sy, mgkin menjadi sedikit mslh kpd dia untuk meraih kembali kepercayaan ribuan peminat fanatik kelantan selepas farhan 'curang' berhijrah ke t-team.

mat due said...

dey mutoh cekak nok jilat mula

Anonymous said...

ambo rasa antara 3 org farhan yg paling ok kalu dia nak balik dgn pasukan kelate ok jugak tapi kita jgn terima indra tak sedar diri dgn azizi mat rose tu berlagak nak mampus 2 ekor tu kalu dgn kelate mcm farhan dia takdok kelaurkan kenyataan yg menyakitkan hati walau dia pindah hari tu tapi 2 ekor indra dgn azizi mat rose tu jgn bui masuk balik buat habis beras jah

Anonymous said...

hahahahaaa..jgn mudoh wat ksimpulan sndri.acu tanyo kes gapo 3 ekor tu tbik klate.kot2 x blago angin nga player lain kito xtau,sebab samo2 player ni kito xtau mslh individu ko nga team..kdg2 kes ore lain jd kapten pn bleh jd isu @ baloh samo sndri dale team ni.nyakit dengki kokre la hok rusing,xleh ore lbh dr dio

Anonymous said...

mitok maah!!!pintu perpindahan tahun dpn dah ditutup utk farhan....adik2 TRW di Piala presiden plk nk naik...

tok hakim said...

nk jatuh hukum ni...team kelate loni dah mantap serasi jadi tiada alasan nak ambil farhan
kes ditutup...

Anonymous said...

pakej isteri dapt kerja di Terengganu...Indra dan Azzi pun sama jugk kot..isteri dapat kerja di Terengfganu, sebab tu mereka keluar daripada TRW bersama-sama..serentak...hahahaha...

aPihnaikZ said...

matang la skit penyokong klate wei...pkir kebaikan utk team,bke utk dendam/kepuasan diri smata2...

Dunia Baru said...

buat masa loni try intai dr piala presiden nye budak....ramai yg power2,,,,tu psl piala presiden kita pun hampir nk g final dh...ambik anok jati kelate dlm tu..sinatkan bakat diorg.....

kelate koho kuat..ramai player nk masuk....dok heran menda tu...

Cebagoo Market said...

Dapatkan jersi pasukan kegemaran anda di sini,
http://cebagoomarket.blogspot.com/

Jersi harimau malaya, jersi EPL dan kalau nk jersi pasukan negeri, sila request ke cebagoomarket@hotmail.com...

Like our fb page https://www.facebook.com/cebagoomarket