Tuesday, May 17, 2011

Kalah Teruk Dengan Kelantan, Pemain Selangor Berang Dituduh Jual Game


Ekoran kekalahan buruk 1-5 dan 2-6 secara aggregat kepada Kelantan dalam saingan Piala FA tempoh hari,  ada sumber-sumber terdekat (orang dalam) Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) bagi HINT, bahawasanya Insiden 1994 yang merosakkan imej bolasepak tanah air kembali berulang, namun SS tidak dapat memastikan kesahihannya kerana orang yang memberi HINT tersebut tak nak komen panjang, katanya masanya belum tiba.

Mungkin mereka mahu menyiasat terlebih dahulu, dan kita biarkan FAS jalankan tugas mereka, namun SS ada mendapatkan pandangan beberapa player, berkenaan isu ini dan ini maklumbalas diterima.

“Bila kalah jer, jual game la, bookie la, ambik duit la, cakap ikut sedap mulut jer, aku cabar la korang buktikan kitorang (player Selangor) betul2 terlibat jual game, sape yg cakap tu meh jumpa kitorang depan2, tunjuk bukti kitorang ambik duit, bila time menang sume duk puji, setiap game kitorang bagi 110%, mana korang sume tahu, korang pikir rugi rm15 bila kalah, tapi kami kena main setiap 2 ari, training, travelling, jet lag, macam2 ada korang pikir, jadual ketat sampai bersama keluarga pun takde masa, mental terjejas, badan letih sampai hilang fokus atas padang ada korang pikir? – PLAYER 1 (Tidak Mahu Nama Didedahkan)

“kecewa la gak klo ada yg ckp mcm tu...mcm ni la kannn...leh tlg bgtau spe yg ckp mcm tu...kata kt die hardy jaafar nk jmpe...pastu bru leh ady bg statement...ok... ady nk jmpe sgt2 dgn org mcm tu...bile kalah je mesti la org akan ckp bkn2...klo mng je ada dorg nk ckp...mcm ni la kan bro...check je la sorg2...tu je...” – HARDI JAAFAR, PEMAIN TENGAH SELANGOR

“kalau main nak menang jer suh main sendirila, kitorang player cari rezeki sape diorang nak cakap kitorang jual game? Maknanya setiap pasukan yg kalah ni kira jual game la, macam tu? Kelantan kalah 4-0 ngn Perak, Felda kalah 6-0 ngn Kelantan, KL kalah 4-0 ngn ganu, Perlis main kalah jer duk tangga trcorot, kalau tu sume jual game jugak ke, gi la check sumer, jgn suka2 buat cerita, setakat sokong time menang baik takyah sokong la, patutnya time camni la bagi kami motivasi, ni lagi cakap benda bukan2 bagi down..” – PLAYER 3

“MENGARUT laa, ko nampak aku ambik duit, ko nk tengok akaun aku, weh gaji aku kat Selangor boleh bayar gaji ko 6 bulan la, takyah nak provoke la jual game ingat player Selangor ni miskin ke??FAS jaga kitorang macam jaga anak sndiri, kebajikan tip top, tak perlu nk ambil duit orang lain la, kalau dah takdir kalah, terima jer lah, watper nak kecoh2, ko kena ingat 24 team main, yg juara last2 1 team jer, bukan semua 24 team boleh jadi juara, sorry la kalau terasa, aku cakap benda betul..” – PLAYER 4.


7 comments:

Anonymous said...

penyokong selangor penyokong lalang..

fina fabira said...

be realistic la....klu semua nak menang sape nak kalah....memang harapan penyokong tinggi menggunung utk tgk team diorang sokong tu menang tp ingat diorang bkn robot..... walau apa pun aku akan tetap sokong selangor walau apa pun...jatuh bangun tetap bersama selangor.....bg player selangor pedulikan ape pun org nak ckp yg penting jgn pandang kebelakang lg...maju terus mara selangor ku

Cesc Aiman said...

betul tu, buktikan anda penyokong setia, yg akan sentiasa bersama pasukan walau menang, walau kalah..

player 6 said...

Klu klh je rasuah susah la nk bersukan cmtu..sbb dlm sukan ade mng ade klh..ckp biar pkai otak sikit la..org main cm nk mampos,pstu klh je ckp rasuah..team lain tu bederet klh ✗ de pun isu ni..org cari rezeki tau x..ckp elok sket..pstu lg 1 bile klh je memekak beli tiket rm15..klu xnk beli tiket jgn dtg stadium..pelik la,mcm sume game lak klh..real madrid klh 5 0 ngan barcelona tu pun amek rasuah ke..pikir dulu sblm ckp..time mng suke..time klh 1 game je rasuah..klu btol pggl la SPRM ape ssh..jgn nk menyalak ckp player sngor amek rasuah..

PLAYER 5 said...

Klh je rasuah..cmtu sume team amek rasuah..1 team je yg ✗ amek rasuah..team juara la ✗ amek rasuah..yg lain sume mst klh..so sbb kn klh dorg amek rasuah la eh..final ni sape klh amek rasuah..pggl sprm cpt..sume ni ckp ✗ pkai otak..hakkttuuiii

Anonymous said...

fuyo banyak gaji sampai mampu bayar 6 bulan agak2 berapa gji doa orang

Anonymous said...

gaji mahal tp main cam sampah.x berbaloi lgsg.