Monday, August 1, 2011

Rajagobal Senarai Semula Wajah Lama, Joseph Kalang


Nama Farizal Marlias, Norhafiz Zamani Misbah dan Khyril Muhymeen Zambri adalah antara yang kembali tersenarai untuk menjalani latihan bersama skuad kebangsaan kendalian Datuk K.Rajagobal, menjelang beberapa aksi persahabatan antarabangsa sepanjang bulan Ogos ini - termasuk menentang Oman.

Tonggak tengah Terengganu, Joseph Kalang Tie pula muncul satu-satunya wajah baru dipanggil untuk melengkapkan senarai 25 pemain, tatkala Norshahrul Idlan Talaha dan Aidil Zafuan Razak digugurkan, berkemungkinan atas alasan kecederaan yang belum pulih.

Pertahanan Kelantan, S.Subramaniam, dan pemain sayap lincah, Nurul Azwan Roya pula masih gagal meyakinkan Rajagobal untuk dipanggil ke kem negara.

Kesemua pemain Harimau Muda A – Muslim Ahmad, Mahali Jasuli, Fadhli Shas, Izzaq Faris Ramlan, dan K.Gurusamy, termasuk penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat pula tiada dalam senarai bagi membolehkan mereka menyertai skuad Olimpik yang kini ‘bertapa’ di Slovakia sebagai persiapan menghadapi Kelayakan Olimpik yang dijadual bermula 21 September depan. 

Justeru kehadiran semula wajah-wajah yang sebenarnya bukanlah asing dalam kem negara ini dilihat dapat menutup ketiadaan mereka setidak-tidaknya buat sementara waktu.

Berikut senarai lengkap pemain yang dikehendaki melaporkan diri kepada Rajagobal pada Rabu, 3 Ogos, jam 4 Petang.

Amar Rohidan, Azmi Muslim, Baddrol Bakhtiar, Khyril Muhymeen
Kedah
Amirulhadi Zainal, Asrarudin Putra Omar, Safiq Rahim
Selangor
Norhafiz Zamani Misbah, Farizal Marlias, S.Kunanlan
Negeri Sembilan
Ashaari Shamsudin, Helmi Remeli, Abdul Hadi Yahya, Sharbini Allawee, Ismail Faruqi Ashaari, Joseph Kalang Tie
Terengganu
Farisham Ismail, Rizal Fahmi Rosid, S.Chanturu, Shakir Shaari
Kelantan
Shahrom Abdul Kalam, Norazlan Razali
Kuala Lumpur
Shahrizal Mohd Saad
Johor FC
Faizal Muhammad
Harimau Muda A
Safee Sali
Pelita Jaya

p/s : salam ramadhan kepada semua pengunjung/pembaca..

39 comments:

mdfaizal said...

friendly buat kt mana bro?

Cesc Aiman said...

OMAN bro..

Anonymous said...

kali ni nk harap menang ke kalah ye bro?maklumlah marah masih bersarang kt bebal ni..haha

Dunia Baru said...

hmmm.....panggil utk panaskan bangku simpanan ka ramai2 ni? patut bwk fav player jek senang...tk perlu beli byk2 tiket nk fly ke sana nnti...jimat duit sikit - komen dr perasaan marah + kecewa

nasria zmi said...

semua berbisa ....tapi jange bagi berBISUL di bangku simpanan dah laa...

mdfaizal said...

Fakri takde, rajagobal marah sangat kot dah kt dia. hehe

Anonymous said...

ok! Babai Fakri..haha

Anonymous said...

ye ker ni gobal???? are u sure? k dmam ni???? kah3.. suda thantuk bru lu nak tgadah ker??? apa mcm lu punya fakri? xnak bpeluk ngan dia lg ker???kah3.. mahali?fadlishas?muslim?? ayoyoo..kcian..nsib bek kim swee heret diarg g bertapa..lau x..blemak la diarag maen masak2 depan pintu gol malaysia..maen ajak sharbinee join skaki..haarghh3

kamarozz a.b. said...

tak panggil Brendan Gan ke??

Anonymous said...

fakri takde sebab 'fokus' olimpik.. jangan risau 'peminat' fakri, nanti RG panggil r balik k. :p

Mohd Aizi said...

emmm.. muka la je tu.. Rajagobal x ambik ikhtibar dr game lepas. orang yg sama.. sama2 la kita tengok result nnt..

Anonymous said...

fakhri takde sbb penggantungan la.kan kena kad merah. kalau tak mesti rajagopal bawak lg.hehe

Anonymous said...

bebulu aku tengok singapore dah masuk lawan peringkat group. jeles bebenor. indon dan thai pun dapat. perghh.. untung deorang, kita rugi, rugi.. nama jer juara piala asia tenggara.. adusss.

p/s; qiuli dan jiayi boleh la jumpa bekas negara sndiri.

Anonymous said...

ismail faruqi tu tak payah la

Nik Zulkhairi said...

utk frenly ramai la dia panggil. nanti betul2 punya game jgn harap la org lain nak ganti asra, amar & kuna.

ibun_jogho said...

Aik aik aik.. Ada lg Amar & Mael Ganu tu...? Fuhh.. ini betul2 nk asah parang yg bkarat. Xpala, mudah2an 2 anak ksayangan tu ada pningkatan yg mmbanggakan.

Kalau x slp Khryl Muhaimin (Kedah) baru je lps injured. Tkut2 xde pningkatan yg blh dibanggakan. Yelah, org baru sihat.

Matyo & Aidil elok jg drehatkan. Kalo Injured utk k skian kalinya susahlah N9 & Kelate.

Hafiz Misbah pla xleh nk komen byk la. Tp kira ok la kalo dia ada. Ada jg defend yg otai.

tut tut tuttttt... Tp ada yg musykil jg ni; panggil ramai2, adakah mrk dberi pluang yg sama rata?

Xpalah kalo x myerlah kali ni, sbb Liga PM akan bmula. Kalu digasak besungguh2, takut cedera pla player.

Anonymous said...

haha.. dah terantuk, baru ada akai !

Anonymous said...

gopal sajo jah tu pnggil rmai2,nok ckup gu maso training jah,time friendly meme la dia bui main blako,tp masa game2 bsar dia wat trun muko2 anak emas dia je,hok supo main nga singapore hr tu.

Anonymous said...

sharbinie ado lagi..... pah ceroh rajo gopal wii pelue ke dio nih.... sedak ke gapo dok tahu.... baik nasril nourden la pado dio.... amar ngan mail lambung pon ado jugok.... xsoh bowok la player klate tow... memey tahu xleh main pon..... wat letih player jah.... baikla duduk training ngan pasukan negeri jah....

Ramli said...

naik menyampah tgk komen2 org Kelantan kt sini...

biar la Rajagopal tentukan tim dia...
masa kelayakan Piala Asia 2011, Norhafiz Zamani, Fauzie Nan, V Thirumurugan, Hardi Jaafar, Indra Putra, Shahrulnizam, Hairuddin, Syamsuri Mustafa kena lauk jugak dgn UAE 5-0 lepas ramai komplen Sathianathan guna ramai pemain muda dalam skuad senior masa Piala AFF 2008...

guna skuad senior pun hancur, x pernah berubah sejak Piala Asia 2007..

suruh annuar musa wat friendly dgn kelab liga singapura nun, etoile fc pun cukup lah, tgk setara mana piya, azwan roya, chanturu, subra, farisham, shakir main...

dalam liga pun Kelantan menang nasib tahun nie sbb sume tim tgh down, N9, Perak, Kedah, Selangor dah merudum prestasi berbanding tahun-tahun terdahulu, dahlah banyak plak pemain utama pasukan lain yg injured sbb tu Kelantan boleh menang liga, tupun kena tunggu perlawanan terakhir...

Selangor xde Safee Sali tahun nie pun boleh #3 liga, main ntah apa2 pun boleh #3 liga, jadi x perlu bangga la Kelantan menang Liga Super tahun nie sbb sume tim yg main liga super tahun nie lembik kecuali kelantan, terengganu...

Anonymous said...

lepas harap raja gopal pilih semua player malaysia dari kelantan..baru tak terkalah, player2 kelantan je hebat kat malaysia ni..player lain anak emas je

Anonymous said...

kepada ramli

ramli mmg hasad dengki tu..kelantan juara piala malaysia mmg nasib ke? masuk final piala fa nasib ke?juara piala sumbangsih mmg nasib ke?

minta admin delete ramli

ramli gomm said...

satu kenyataan yg bodoh dari ramli... dah kalau menyampah jgn baca.. tu pendapat masing²... kalau kira kelantan menang piala sebab pasukan lain tengah down adakah selangor menang sebab selangor kuat.. semua bleh ckap...selangor pon menang sebab team lain tengah tak kuat sabab apa masa kedah kuat dulu selangor tak menang jugak atau adakan masa itu selangor sudah tak kuat...

Anonymous said...

setuju dgn ramli.
puok2 mu ni kalu wi ko sek kelate belako main ngn malaysia baru senyap..kaloh 7-0 pun xpo lg..janji puok mu main...

Anonymous said...

ramli budak baru belajar tentang dunia bola....maklum la..kenyataan nya memang bodoh..

ibun_jogho said...
This comment has been removed by the author.
ibun_jogho said...

Hahaha... Seronok baca komen Ramli & yg sokong dia tu.. Nasib ye...

Ramli kena ingat apa itu makna d sbalik "nasib". Bukankah nasib itu jg bmakna "rezeki".. Kelate "bernasib baik" (kalau ikutkan Ramli) krn dpt juara Liga. Itu bmakna Kelate ada rezeki juara.

Cth mudah (yg xde kaitan dgn bola): bgn lwat pd nk pegi cari sarapan nasi lemak kat kedai. Kita tau dh lewat2 msti sarapan dh habis. Smpai kat kedai "kebetulan" ada sebungkus lg nasi lemak, & dpt kat kta. Kita pun kata "nasib baik" cpt skit, kalau x msti x dpt. Hakikatnya, nasi tu rezeki kita, bukan hanya "nasib baik".

Mcm jg "kebetulan". Pd kita "kebetulan" ssuatu yg kita x jangka. Kita blh kata "kebtulan" Singap dpt 1 gol d SNBJ, & kita tpaksa akur dgn seri. Tp bg Allah tiada "kebetulan". Sdh ttulis Singap menang pd mlm tu. Itu bkn "kebtulan" pd Allah.

Jd blh ke kita nk Kelate "bernasib baik" dpt juara liga. Sbb "kebetulan" pasukan lain down...

Terengganu jg "bernasib baik" juara Piala FA krn Daudsu tertanduk bola msk gol sndiri. Pada hal masa sbenar mmg dh nk habis sgt. Tp disebabkan "nasib", Kelate tewas, Ganu menang. Tp bg kawe di sbalik "nasib" itu adalah "rezeki"..

Hadi Yahya "bernasib baik" dpt kasut emas krn "kebetulan" Matyo bberapa kali gagal mnyudahkan penalti.. Hakikatnya, rezeki Hadi Yahya utk dpt kasut emas.

Kwe mula terima Malaysia tewas. Knp Malaysia tewas? Krn xde rezeki.. Krn x bernasib baik.. Dh rezeki Singap utk mng plawanan hari tu.

Kwe mula menerima hakikat bhw Malaysia tewas dgn agregat yg agak besar. Kwe jg trima hakikat bhw King jg x sangka, & x mahu Malaysia tewas. Tp dek krn kita xde rzeki, kita tewas jg..

Kwe trima hakikat..

Ksimpulannya (aik..mcm esey skolah mnengah plak), jgn kita terlalu obses dgn "bernasib baik". Tp kna trima itulah "rezeki", setelah kita mencuba..

Paul Frank said...

gong molek ramli.. nok nyepa jgk kakah ramli ni...

Ramli Bodoh! said...

ramli.. ko skolah smpai UPSR atau PMR? dlu ko ni mesti jnis kaki ponteng skolah kan.. pastu habis zaman skolah jd kutu rayau mcm budak2 skolah yg lepak dpan maybank bukit bintang tu.. aku ksian betul kat ko ni..baca komen ko pun org da blh baca ko ni jnis yg camna.. rasa mcm nk sponsor je ko masuk u.. tp sayangnya aku mls nk sponsor org mcm ko.. wakakaka~

Anonymous said...

ramli reti main b****t mak dia je..ko kta team lain tgh down.down lg ke player kbangsaan rmai main ngn selangor tu.geli perut aku.hahaha..sbb down la kna 5 biji gol.dh terNYATA selangor LEMBIK.jgn bg alasan injured n team down.klu dh tau team down nape korg xg support.ni hrga tket RM15 pn minta kurang smpai RM5.tu la korg ni bodoh xnk support team sndri.musim depan korg kna wat JAWA RANGERS utk support team sndri..klu ko kta kelatan mng nsib nape plak korg xleh dk no 1 liga & nape xleh wat gol ms plawanan akhir ngn perak tu.ko tau sbb ape team ko down,sbb k.devan tu ckp besar..tgk midin pn dh sound devan klu xdpt piala malaysia thun dpn kna tendang xleh smbng kntrak lg ngn selangor.midin pn xnk dgr n malu devan ckp bsar slma ni.hahaha

Dunia Baru said...

hahahaha...meli..meli...

jenis tak tau gapo nasio meli nih...


nama pun kapung molek..hehehe

bukan skuad senior kelate jek "bernasib baik" tapi piala presiden ngan piala belia pun bernasib baik jugak..sbb semua leh piala...hehehe

baso dengki..tk leh terima hakikat...

kaki_bangku said...

Kata rajagobal - beri saya masa 2-3 tahun lagi untuk membentuk pasukan mantap bagi piala asia 2015.

Purata umur senior team sekarang kita adalah umur 24-25. 4 tahun lagi purata mereka 28-29 yang kemungkinan akan ada hanya 2-3 orang sahaja yang kekal, sudah tentu akan ada pemain2 baru dan muda pada masa akan datang.

Ini bukan target piala asia, tetapi hanya jawapan kekalahan kpd singpora tempoh hari. Kalau betul nak target piala asia dan beri pendedahan awal, kenapa tidak ambil pemain piala presiden berumur 18-19 tahun utk kelayakan piala dunia tempoh hari?

Falsafah yang boleh dibangkulsampahkan..

Baiz said...

sedara ramli

nak buat friendly benda nya....org dok sibuk2 prepare afc cup weh... menyampah baca komen "orang kelantan"...honestly to say...ko anti orang kelantan...ko mmg benci dan hasad dengki dgn orang kelantan sebab dari statement ko tuh org dah tahu...

lain la kalu ko cakap...menyampah baca komen2 "pelawat" di sini...ada beza tuh...menang tipis ke...menang nasib ke..tak kira lah...menang jugak kan?? kalau safee sali ada pon dan kalau Allah tak izinkan.. selangor x menang jugak dan jadi juara liga super

bak kata anon 10.50...agaknya byk2 piala TRW menang tahun nih nasib jer la kot ye?? semua tim tgh "stim" dan down kan kan kan....hehehe

Anonymous said...

hahaha..org klntan klau bab backup ckap lmbut gler,klau bab mngutuk org xingt dunia,..dh msak dh dgn prngai org klantan..pukimak btul

Anonymous said...

astaghfirullah.. mana boleh cakap gitu, lebih2 bulan posa ni.

Anonymous said...

anonymous august 3,8.17 pm..pukimak ko bbulu .hahahaha..kaum krabat ko lg truk tlbih ajaran sesat.hahaha..

Anonymous said...

dejei betoi, cakap kotoq.. naek melugai.

Anonymous said...

Bro sume

Mkn Oman cancel coz pikir x bebaloi lwn team rajag.
Dgn Singapore dgn percaturan die ni pn klh, ni kan Oman.

Ni pdpt gua (panassss ooo)

Sokongan bukan x patriotik atau bermusim tp sbb sayangkan peluang Harimau Malaya:

1. Bila lg ada peluang lwn yg x terlalu sukar ke pusingan seterusnya?? Mkn lepas ni x dpt lg team semudah Singapore.

2. Mkn peluang terakhir utk player terbilang mengembangkan potensi tahap lbh kompetitif (World Cup Qual.) kerana faktor umur ie: Safee, Mat Yo etc. Lps ni ada npk pengganti???

3. Player terpilih dilihat bukan berdasarkan merit n x terbukti/ terpilih pun dlm prkt lbh rendah eg: Guru.... , etc. dan terbukti x pernah perform eg: Fakr.
Jadi fikirkan ANDA pilih atas FAKTOR APA???

4. Paling penting DGN. SIAPA KITA KALAH??? Negara kecil berpopulasi kecil atau serpihan KITA. x kira la ada "import" ke coz bukannya hebat mana pun.

Jadi fikirkanlah. Mmg pemain dh buat yg terbaik TAPI yg boleh diperhalusi/ pertikai adalah PERCATURAN / TAKTIKAL rajag.

Sori klh ngan Singapore buat brutal pun rasa nk nangis...

Anonymous said...

btoi la, strategi dan pmilihan pmain macam siyei.