Sunday, August 7, 2011

Malaysia Tumbang Di Shah Alam

Foto : Bernama
Juara Piala Malaysia 32 kali, Selangor memulakan persiapan menghadapi kempen Piala Malaysia musim ini dengan langkah kanan, apabila menewaskan skuad kebangsaan bimbingan Datuk K.Rajagobal, 1-0 di hadapan hampir 2000 penonton di Stadium Shah Alam malam tadi.

Gol tunggal jaringan Rudie Ramli, pada minit ke 65, sudah memadai buat Gergasi Merah Kuning mengaibkan Harimau Malaya - kekalahan yang sekadar meneruskan lagi rentetan aksi buruk selepas tersingkir di Pusingan Kedua Kelayakan Piala Dunia 2014, tewas kepada Singapura hujung bulan lalu.

Dengan Oman tidak lagi berminat untuk menentang Malaysia, manakala FAM dikhabarkan menolak jemputan Indonesia untuk aksi persahabatan kerana khuatir kekalahan akan menjejaskan sokongan peminat dan moral pemain, panggilan ke kem kebangsaan kali ini dilihat tidak lebih daripada suatu pembaziran.

Malaysia : Farizal Marlias, Helmi Remeli, Rizal Fahmi Rosid, Norhafiz Zamani, Asrarudin Putra, Amirulhadi Zainal, Amar Rohidan, Shakir Shaari, Baddrol Bakhtiar, Safiq Rahim, Safee Sali

Selangor : Iqbal Suhaimi, Razman Roslan, Nasriq Baharom, Yosri Dermaraju, P.Gunalan, Rudie Ramli, Hardi Jaafar, Amri Yahyah, Fitri Shazwan, Haziq Zikri Elias, Fadzli Shaari

13 comments:

JOeMut two4 said...

rizal fahmi n sakir terrr,kelik2 training kmpung la dng team kito,piala mlysia dkat doh ni,wat buang maso jah duk ikut gopal tuh hulu hilir,hulu hilira mlysia dkat doh ni,wat buang maso jah duk ikut gopal tuh hulu hilir,hulu hilir

Anonymous said...

amar rohidan+shakir shaari? lol...2 DMC. tetap takble nak tinggal amar rohidan tu..makin mengarut taktik rajagobal ni..

Nick Hafiz said...

Kesian ngn Malaysia smlm..dimana maruah mereka..??angkara ego King gopal...balik2la player kelantan kt sana..join pn xde guna..wat bench warmer jah..hahaha..parops...!!!

ibun_jogho said...
This comment has been removed by the author.
ibun_jogho said...

Ting tong..Ting tong...

Xpalah King. Nk wat mcm mana kan. Bkn King minta,bkn King jangka nk kalah kan.

Jgn putus asa King.

King..!!! Buang2lah player yg x perfom tu King. Jgn sayang sgt kat dorang tu.

Jgn krn sayang habis smua melayang. Jgn krn kasih habis smua tersisih..

Kadang2 kita jg putus asa dgn team. Putus asa dgn King. Bila kita kritik, kutuk, komen, mengata; ada pula yg kata kita ni lalanglah, x patriotik, nk mmandai-mandailah, itulah, inilah..

Apa alasan King kali ni ek?? Jom pakat teka..

Anonymous said...

pakat2 kelik belako la set2 player hok tokley main 1st eleven tuhh..buang maso jah duk ngan gopal.

buat friendly kemain, pastu time game sebenar wi ke anak emas jugok.

sekarang masa persiapan Piala Malaysia. biar player tu tunjukkan kemampuan di skuad negeri yg lebih dihargai peminat.

Anonymous said...

agak malang bg shabinie waktu dia main kena bolos..main pun tak sampai 30 mnt da kena ganti dgn keeper baru..mungkin fikiran terganggu kot..tp HM kontrol overall game ..cuma finishing ta do..keeper sel pun cap ayam gak..tangkap bola asyik melantun jeeeeee..apa2 pun game mlm td ta le kira sngt sbb rata2 players HM spirit masih low...

Daus said...

Yang aku pelik, dah la pemain kebangsaan ramai player Selangor, pastu lawan plak Selangor, hahaha... striker pon macam nak xnak je nak score tu... geli hati betol..

Baiz said...

errrr....selangor vs harimau malaya atau selangor vs selangor??? hahaha...kelakar pon ada...buat lawak tul drg nih...hihihi...player2 selangor dlm kem kebangsaan tuh kuarkan lah...biar masuk team selangor semua...

bukan lalang said...

selangor vs selangor.. brpe org player selangor dlm HM.. safiq, amirulhadi, asra..baru 3 org bro.

Dunia Baru said...

nasib baik la masuk free mlm tu...hehehe...kalau tak kecewa gak aku mlm tu..hehehe...

heran tol la...bola senang2 jek masuk dlm kotak penaltie malaysia...xde perubahan gak, sama ngan game vs singapura ari tu...

p/s: yg paling panas, xde org jual air lak mlm marin...nate,..ada sutir jah kedai air, jual mahal por bedil...RM2.50 secawan..natam...cekik darah mentang2 dia jah nego..

joemut two4 said...

hahaha tu buke nyo cekek daroh,tu namanyo cekek tule nga daging skali,pesen dia la mugo ore nego tu nk g mekoh kelik hr,hahaha

Anonymous said...

aku dah hilang selera nak komen pasai DR. Wey.. bubuh la cerita anak squad olimpik.