Wednesday, July 20, 2011

Rajagobal Senarai Semula Shakir, Gugur Farisham

Datuk K.Rajagobal membuat u-turn dalam senarai akhir 24 pemain untuk perlawanan Kelayakan Piala Dunia menentang Singapura 23 & 28 Julai depan apabila menyenaraikan semula pemain tengah Kelantan Shakir Shaari, dan mengugurkan pemain pertahanan juga dari Kelantan, Farisham Ismail, selepas tamat sessi latihan di Wisma FAM petang tadi.

Dalam senarai awal yang dikeluarkan awal pagi tadi (baca sini), Rajagobal menyisihkan trio Kelantan - Norshahrul Idlan Talaha (cedera), S.Chanturu, dan Shakir serta penyerang Johor FC, Shahrizal Saad.

Penyenaraian semula Shakir pastinya disambut gembira kebanyakan penyokong setia HARIMAU MALAYA, sebagai satu keputusan tepat terutamanya penyokong The Red Warriors sendiri.

30 comments:

Anonymous said...

yakk...guano terr raja ni..pening dh ko???

Anonymous said...

ptg td dorg wat training kn.. mybe ade perubahan strategi la tu..

Anonymous said...

Aduh knpa la nasib matyo injured time2 gini..
Aku bru nak tgok gndingan safee-matyo..

-ZP

Anonymous said...

1. Ini keputusan yang logik untuk pemain-pemain Arsenal yang baru start main bola semula selepas cuti panjang. Kalau dengan Manchester United, boleh la Malaysia nak fight. Dengan Arsenal memang silap besar. Okey sekarang ni gua tunggu Liverpool sama Chelsea pulak kena belasah dengan Malaysia.

2. Jack Wilshire biasanya kita tengok macam adik adik sebelum ni. Semalam dia macam abang abang pulak.

3. Pemain Malaysia kena body sikit jatuh bergolek. Diorang tak pergi gym ke?

4. Nasib baik Thierry Henry tak main semalam

5. Perlawanan semalam menunjukkan tak ada seorang pun pemain Malaysia bertaraf antarabangsa dan bertaraf Mokhtar Dahari.

6. Dah lama gua tak tengok pemain Malaysia sepak bola ke atas sejak Sukan SEA. Semalam diorang dah start sepak bola ke atas semula.

7. Rosicky main biasa biasa

8. Sagna nampak gugup bila ter-passing pemain Malaysia semalam. Di mana ketenanganmu Sagna?

9. Bola sepak Malaysia memang selalu mempermainkan perasaan.

P/s: Keputusan esok PM 3 Chelsea 2 .

ibun_jogho said...

Oppss.. Apa hal pla Raja wat "pertukaran" awal; Shakir msk, klua Farisham pla. Hahhaa.. Macam2lah.. Farisham kluar, Rizal Fahmi Rosid kekal. Kwe igt Rizal yg dgugurkan.

"..Penyenaraian semula Shakir pastinya disambut gembira kebanyakan penyokong setia HARIMAU MALAYA, sebagai satu keputusan tepat...". Kawe x pasti ramai ke x stuju dgn kenyataan SS ni. Hehehe.. Tp pnyokong Kelate tntu stuju.

Tp kawe setuju sgt ayat "...terutamanya penyokong The Red Warriors sendiri."

Maaf cakap; kawe msh sangsi dgn tindakan Raja ni. Takut2 kemasukan smula Shakir hanya sbg pelengkap & penghias pasukan. Mudah2an telahan & ksangsian kawe ni SILAP.

Skrg ni kwe nk tgk AMAR & MUSLIM AHMAD & ASRUDDIN.. Mcm mana agaknya perfom mrk nanti.

Syafiq Salim said...

chanturu ??

pantas punyer player...

Anonymous said...

nakal molek sang gobal nih

Anonymous said...

guano plop..hmm x tahu apala perasaan shakir..mesti ada rasa bingung pn ada. kejap singkir, kejap senarai..

mslhnya kenapa x uji shakir betul2 mse lwn kelab epl tu? dah tau plawanan ptunjukan..

datuk k.rajagobal, sy rasa coach kena senarai dia lwn singapura. tgk blik game kelate. bila shakir ada, ball possession konfem milik kelantan

Anonymous said...

leceh peley sumbat abu rajagopal ni!

Anonymous said...

pening doh gopal nis..nk tgk staro mano tektik bodo dio lawe spore ni...serupo jah..xdok hk menarik pom..wakaka..safiq rahim gol frikip..pahtu sarbini po skalo la,igak bola terlucut,ore pom sumak gol..bereh...

Dunia Baru said...

anon 7:03am - hahaha...ayat demo tu jare2 org luar pahe..wakkakak..org tua2 kelate dulu2 suka guna ayat nih..wakakakka.....kena wat sungguh kot ko raja buah nih,..hehehe


mace2 la....tapi xper la...sbb kita pun tunggu dh saat nih...pandai dia switch ngan player kelate gok..malah bui ramai sep2 kelate dlm tu, nnti mcm s'pore lawe team TRW lak..heheheheh...

ni perubahan last doh kot..hehehe

Azremiey said...

Kekadang kalau juz ada tapi mcm tak ada.. tak membantu pun... sepatutnya coach Rajagopal guna kekuatan yang ada.. jangan terlalu fokus pada pemain2 yg biasa (pemain kesayangan), bagilah peluang utk mereka2 yg lain yg juga mampu beraksi hebat, aksi2 mereka dlm saingan liga boleh diguna pakai sebagai rujukan.... (bukan kami nak jadi coach atau rasa lebih bijak.. tapi sekadar memberibuah pikiran je

Anonymous said...

Henry main Arsenal ke?

Cesc Aiman said...

saya tertanya2 tentang komen anonymous 11:42pm, macam tak betul jer hehehe gurau aje...tapi confuse baca komen anda...

Dunia Baru said...

hehehe..komen anon 11:42 mmg misteri...

tp nk tegur risau terasa...mayb komen tu utk artikel lain or utk blog lain..tersilap paste kt sini..hehehe

or copy komen dr blog lain n paste kt sini? hehehe

Anonymous said...

ak pun pelik..post len pun ade jgak camtu..hahaha..datang bulan la tuh

Anonymous said...

post tu ada maksud lain la.. kehkeh... sapa x faham anak luar nikah(tiru ayat nujum pak blalang)

ibun_jogho said...

Aik aik aik... Info Sukan RTM, jam 1330, 21 Julai '11 & Berita NTV7, jam 1300, Khamis, tadi oyak Shakir digugurkan.. Aik.. Yg mana satu daaa...

Anonymous said...

anon 11.42

bo bo la dok paste entry blog ore lain nyah. wak srabut.

Anonymous said...

org tganu ada 7 org dlm skuad mesia.. sarbini, muslim, helmi, ismail, ashari, hadi & izzaq.. pahni semuo dlm team mesia tu org tganu.. malas nk bangge.. hehehe..


PETEH TGANU PETEH..

Anonymous said...

kawe raso mulo tu meme coach raja singkir..pastu sathia dgn karathu telepon maroh2..

"dey macha!...bla..bla..Shakir..bla..bla..ball possession..long shot..bla..bla..thru pass.."

last2 coach raja tukar balik...
ni raso jah...kikiki

Anonymous said...

saja na refresh memory..kita kan mcm liverpool. sandarkan pada kenangan.60 /70 /80 an..

Anonymous said...

'Saya akan bangkit'

■ AKSI Apek (kiri) ketika bertemu Liverpool, Sabtu lalu.
Apek terima kritikan mahu bukti nilai diri bantu Harimau Malaya

IDOLA Piala Suzuki AFF, Khairul Fahmi Che Mat mungkin berada dalam krisis ketika ada jari-jari yang kerap menuding ke arahnya sebagai punca gawang skuad Harimau Malaya terbolos banyak kali kebelakangan ini. Namun, penjaga gol utama yang mesra dengan panggilan Apek tidak peduli gangguan seperti ini ketika detik getir menentang Singapura dalam kelayakan Piala Dunia, zon Asia, Sabtu ini dianggap lebih penting. “Inilah bola sepak. Anda harus kuat menerima kritikan. Saya dapat rasakan kritikan di sekeliling saya tapi ini hanya menguatkan tekad saya membantu kejayaan pasukan negara. Itu yang penting,” katanya.

Segala cemuhan dilontar ke arah penjaga gol Kelantan itu harus mencengkam minda Khairul dan harap dia akan bangkit menunjuk taring mengekang jentera serangan Singapura yang harus menggegar di halaman sendiri.

Singapura bakar semangat Apek

KHAIRUL Fahmi Che Mat tidak mahu dua kekalahan kepada Arsenal dan Liverpool menjejaskan tumpuan skuad Harimau Malaya ketika digamit cabaran besar berdepan Singapura dalam pusingan kedua, kelayakan Piala Dunia 2014, Sabtu ini.

Penjaga gol utama itu yang lebih mesra dengan panggilan Apek akur betapa perit dia melihat gawang pasukan negara terbolos 10 kali dalam perlawanan menentang dua kelab tersohor Liga Perdana Inggeris itu, minggu lalu tapi pantas menyuarakan dia tetap berfikiran positif dalam situasi tertekan ini.

“Saya terasa kecewa tapi fokus adalah kepada usaha membendung jentera serangan Singapura,” katanya yang melepaskan tujuh gol ketika di benam Arsenal (4-0) dan Liverpool (6-3).

“Kekalahan besar kepada dua kelab Inggeris menjadi satu pengajaran berguna kepada semua pemain untuk terus meningkatkan prestasi permainan.

“Saya anggap keputusan dua perlawanan ini tiada sebarang kaitan dengan kecederaan bahu saya. Peluang menentang lawan ternama ini memberi ruang memperbaiki kelemahan.”

Khairul yang juga tonggak utama kejayaan Kelantan, musim ini turut menuntut kepada semua pemain supaya memberi tentangan sengit kepada Singapura.

“Peluang kami membenam Singapura ada. Saya pasti ketua jurulatih (Datuk K Rajagobal) ada strategi tersendiri. Apa yang penting kita cuba dapatkan seberapa banyak gol di gelanggang lawan sebelum perlawanan timbal balik di Bukit Jalil 28 Julai ini.”

Anonymous said...

dunia baru: gere etep bunyi rajagopal wat ko player kelate.. Tu yang tubik ayat lagutu tuh.. Haha

Dunia Baru said...

hahahaha.....tak sanggup kawe nk leceh **** dia boh abu..buto mato nnti..hahahhahaha...kalu demo sanggup, demo wat la..wakkakaka

Anonymous said...

kpd Anonymous July 21, 2011 3:35 PM
dimaklumkn hadi yhya adalah orang kelang slangor.jngn nk pndai2 ckp die org tganu.haha.die brasal dri ngri maju.bkn dri ngri mndur mcm tgnu.

Anonymous said...

haha.

Anonymous said...

owhh.. Bru saya tahu hadi yahya dari negeri pembekal maksiat terbesar di malaysia selepas sabah.. Wakakakaka!

tetamu said...

td nadi arena astro shakir memang tersenarai balik, siap ada video lgi dorang dok training kat stadium jalan besar..so muktamad memang shakir kembali tp taktau sejauh mana dia akan digunakan utk perlawanan ini dan timbal blk nnt..mungkin hanya untuk sparring buddy ja kot..

Anonymous said...

kpd anonymous July 22, 2011 4:02 PM
pembekal mksiat pn ko dtg cni jgak.hrp kn ngri ko ade ap?kepok lekor,ikan kering.haha.mydin mall.kikiki.