Wednesday, July 20, 2011

Pilihan Malaysia vs Chelsea - Kim Swee Gugur Izuan, Feris Daniel


Jurulatih skuad Olimpik, Ong Kim Swee mengumumkan senarai 21 pemain gandingan senior + Harimau Muda yang akan membarisi skuad Pilihan Malaysia menentang Chelsea malam esok.

Antara pemain tersisih, Izuan Solahuddin, Faizal Abu Bakar dan Feris Daniel Mat Nasir.

Senarai lengkap pemain : 

Pemain Senior - Joseph Kalang Tie, Norhafiz Zamani Misbah, S. Subramaniam, Shahrulnizam Mustapa, Daudsu Jamaluddin, Mohd Badri Mohd Radzi, Hairudin Omar, Amri Yahyah, Farizal Marlias.

Harimau Muda - Mohd Irfan Fazail, A. Thamil Arasu, Abdul Shukor Jusoh, Gary Steven Robbat, Mohammad Amer Saidin, Syahrul Azwari Ibrahim, Wan Zack Haikal Wan Nor, Mohd Fandi Othman, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria, Mohd Affize Faisal Mamat, Mohd Izham Tarmizi Roslan, Mohd Zubir Mohd Azmi (B-21).

*              Ini hanyalah senarai pemain Pilihan Malaysia menentang Chelsea, bukan senarai lengkap pasukan Olimpik ke Slovakia.

6 comments:

Anonymous said...

parok kim swee...izuan maen sdap tu.....xsey test lasung nah dio.......bengong

ibun_jogho said...

Kim Swee lbh mmilih pmain yg lama berada dlm jagaannya. Mungkin Kim Swee baru saja mengenali Izuan Solahuddin & Faizal.

Tp jgn patah smngt. Tpanggil utk berlatih bsama itupun 1 kbanggaan. Faizal & Solah msh muda, msh byk lg perlu belajar cara "memikat" jurulatih MALAYSIA. Kalau nk pikat jurulatih KEDAH ( bg Faizal) dan KELANTAN (bg Solah) xde masalah. Dua pmain ni jd taruhan Wan Jamak & Karathu.

Skuad Olimpik akan ke Slovakia skali lg. Ptembungan dgn Chelse sbg persiapan awal.

Jadi, buat Faizal & Solah, walaupun Kim Swee x perlu anda, tp Wan Jamak & Karathu masih mmpercayai anda bdua utk saingan Piala Malaysia nanti.

*Lps ni blh la Solah naik bas skali dgn Chanturu, Shakir & Matyo - blik Kelate, buat latihan. 3 pmain senior Kelate pun sama nasib, x tpilih utk sarung jersey Malaysia. Hehehe.. jange mareeeee...

Nik Zulkhairi said...

izuan kena banyak belajar lg. dah dpt called-up utk training pun dah kira ok.

Akif Mazlan said...

kosmo oyak, izuan x berada dlm sesi latihan sbb menjalani ujian kecergasan utk ke slovakia sabtu nih.
izuan bersama 6 org laki rakannya.

Dunia Baru said...

Izuan Solahuddin - aduss....

tp betul tu..dgr kata utk g slovakia mmg ada nama izuan nih....tu yg sedap dgr tu...hehehe....so mmg diorg napok bakat hok ada kt izuan tu....kawe napok dia antara pemain muda yg ada semangat melawan + skill....tu yg sedak tgk dia bersungguh main tu...

Cesc Aiman said...

untuk makluman nama izuan, feris dan beberapa player harimau hnya drop utk game chelsea jer..jangan terkonpius plak yer hehe